Portal 072info

Kagawa napušta United, vraća se u staro društvo

Shinji Kagawa danas poslijepodne trebao bi u Njemačkoj potpisati ugovor s Borussijom Dortmund vrijedan 10 milijuna eura, piše Daily Mail.

Japanski ofenzivac nakon samo dvije godine napušta Manchester United te se vraća u Kloppovu momčad za koju bi trebao potpisati na četiri godine. Preostaju samo sitni detalji za realizaciju transfera, koji je praktički gotova stvar, prenosi goal.com.

U dvije sezone na Old Traffordu Kagawa se mučio s prilagodbom i ozljedama, a konačni kraj avanture sa ‘crvenim vragovima’ došao je dolaskom Louisa Van Gaala na klupu. Nizozemac je u vezi doveo Angela Di Mariju što je Japancu bio dovoljan znak da trener više ne računa na njega.

Ali Jürgen Klopp ga je sigurno želio te je tvrdio da će ga uvijek raširenih ruku dočekati odluči li se vratiti. Sad je to izvjesno, a u cijeloj priči financijski će profitirati Borussia Dortmund, koja je u ljeto 2012. godine prodala Kagawu za 22 milijuna eura, što znači da je na kupoprodaji uprihodila 12 milijuna eura.

United i dalje namjerava ofenzivu pojačati Arturom Vidalom, no Juventus je odbio ponudu od 43 milijuna eura, tvrdi Gazzetta Dello Sport.

Podijelite članak