Portal 072info

Kahrić za 072info: Očekujemo konkurs za nova radna mjesta u KPZ Zenica

Redzo Kahric
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica Redžo Kahrić u novogodišnjem intervjuu za 072info govorio je o godini koju smo ispratili, koliko je ona, uprkos pandemiji, bila uspješna za Zavod kojim rukovodi, koji su to planovi u novoj 2021. godini, ali i otkrio kada se očekuje završetak novog Paviljona, konkurs za zatvorsku policiju…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

072INFO: Po čemu ćete pamtiti 2020. godinu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Po ničemu dobrom. Sve je loše. Dosta meni dragih ljudi, nažalost, preminulo je od korone. Najteži zatvorski dani su nam bili mart, april i maj mjesec. Vjerujte, 31 godinu sam u zatvoru i to mi je najteži period. To su bili baš teški periodi u mom dugogodišnjem radnom vijeku, odnosno najteži i nikada ih zaboraviti neću.

072INFO: Koliko je 2020. godina bila uspješna za KPZ Zenica?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uspješna je jer smo se dugo borili s koronom i odolijevali sve do 16. oktobra ove godine, tada se prvi put pojavio kod nas virus. Međutim, ne treba zanemariti da smo osam mjeseci uspješno se borili s virusom, a onda uspješno prevazišli i kada je, ipak, ušla u Zavod.

072INFO: Na šta ste posebno ponosni u protekloj godini, a tiče se KPZ Zenica?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Počeli smo graditi zid od GGM-a, koji je prije 11 godina bio dva tri metra uvučen kod nas. Davno je trebao biti završen, evo počeli smo, napraivli jedan dio zida, četvrtinu zida do GGM-a smo uspjeli napraviti i nastaviti ćemo radove na proljeće. Ali, ono što je najbezbijednije iza Paviljona vanjskog je zid urađen i gdje se nalazi istraga. Radi se o zidu dužine oko 100 metara.

072INFO: Koji su planovi u novoj godini i planiraju li se upošljavati novi radnici?

Deveti paviljon se završava i radovi će biti završeni do 15. januara, odnosno oni su praktično završeni i pri kraju. Međutim, mi ga zvanično preuzimamo 15. januara, otvorenje će biti od 15. do kraja januara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Tek oko aprila i maja očekujemo konkurs za nova radna mjesta i to na pozicije zatvorske policije, kuhare i električare. Trenutno u ovom trenutku nam nedostaje najmajne 20 zatvorskih policajaca.

072INFO: Koja bi bila vaša novogodišnja poruka građanima?

Da se svi paze i čuvaju korone. U razgovoru sa svim ljudima koji su oboljeli od korone vidim da se zaista radi o teškom virusu, te da nije bezazleno. Trebamo biti ozbiljni. Međutim, iskreno se nadam da ćemo se riješiti korone, početi se ponovo družiti kao nekada. Dakle, da se virus završi i odmaramo psihu. Svi smo se okupirali nekako sami sa sobom, brinemo se sami o sebi, a ustvari moramo se družiti, biti prijatelji i ono što smo mi u cjelini – Bosna. Da budemo opet komšije kakve smo uvijek bili, zaboravimo probleme i krenemo sa nekom drugom snagom i energijom koja će nam biti potrebna zbog cjelokupne situacije u BiH i na Balkanu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 31
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Završeni radovi na izgradnji Paviljona IX u krugu KPZZT Zenica

Portal 072info

Arabela Avdić izašla iz pritvorske jedinice KPZ-a Zenica

Portal 072info

Osuđenik poslao pismo iz KPZ-a Zenica: Ja sam dobio 12 godina, a moj saučesnik je na slobodi

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME