Kahrić za 072info: Očekujemo konkurs za nova radna mjesta u KPZ Zenica

Kahrić za 072info: Očekujemo konkurs za nova radna mjesta u KPZ Zenica

Direktor Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Zenica Redžo Kahrić u novogodišnjem intervjuu za 072info govorio je o godini koju smo ispratili, koliko je ona, uprkos pandemiji, bila uspješna za Zavod kojim rukovodi, koji su to planovi u novoj 2021. godini, ali i otkrio kada se očekuje završetak novog Paviljona, konkurs za zatvorsku policiju…

072INFO: Po čemu ćete pamtiti 2020. godinu?

Po ničemu dobrom. Sve je loše. Dosta meni dragih ljudi, nažalost, preminulo je od korone. Najteži zatvorski dani su nam bili mart, april i maj mjesec. Vjerujte, 31 godinu sam u zatvoru i to mi je najteži period. To su bili baš teški periodi u mom dugogodišnjem radnom vijeku, odnosno najteži i nikada ih zaboraviti neću.

072INFO: Koliko je 2020. godina bila uspješna za KPZ Zenica?

Uspješna je jer smo se dugo borili s koronom i odolijevali sve do 16. oktobra ove godine, tada se prvi put pojavio kod nas virus. Međutim, ne treba zanemariti da smo osam mjeseci uspješno se borili s virusom, a onda uspješno prevazišli i kada je, ipak, ušla u Zavod.

072INFO: Na šta ste posebno ponosni u protekloj godini, a tiče se KPZ Zenica?

Počeli smo graditi zid od GGM-a, koji je prije 11 godina bio dva tri metra uvučen kod nas. Davno je trebao biti završen, evo počeli smo, napraivli jedan dio zida, četvrtinu zida do GGM-a smo uspjeli napraviti i nastaviti ćemo radove na proljeće. Ali, ono što je najbezbijednije iza Paviljona vanjskog je zid urađen i gdje se nalazi istraga. Radi se o zidu dužine oko 100 metara.

072INFO: Koji su planovi u novoj godini i planiraju li se upošljavati novi radnici?

Deveti paviljon se završava i radovi će biti završeni do 15. januara, odnosno oni su praktično završeni i pri kraju. Međutim, mi ga zvanično preuzimamo 15. januara, otvorenje će biti od 15. do kraja januara.

Tek oko aprila i maja očekujemo konkurs za nova radna mjesta i to na pozicije zatvorske policije, kuhare i električare. Trenutno u ovom trenutku nam nedostaje najmajne 20 zatvorskih policajaca.

072INFO: Koja bi bila vaša novogodišnja poruka građanima?

Da se svi paze i čuvaju korone. U razgovoru sa svim ljudima koji su oboljeli od korone vidim da se zaista radi o teškom virusu, te da nije bezazleno. Trebamo biti ozbiljni. Međutim, iskreno se nadam da ćemo se riješiti korone, početi se ponovo družiti kao nekada. Dakle, da se virus završi i odmaramo psihu. Svi smo se okupirali nekako sami sa sobom, brinemo se sami o sebi, a ustvari moramo se družiti, biti prijatelji i ono što smo mi u cjelini – Bosna. Da budemo opet komšije kakve smo uvijek bili, zaboravimo probleme i krenemo sa nekom drugom snagom i energijom koja će nam biti potrebna zbog cjelokupne situacije u BiH i na Balkanu.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica