Kahva sa cimetom, izvanredna kombinacija

Cimet, egzotični začin zavodljivog mirisa i arome, nezaobilazni je sastojak u mnogim kolačima. Pored interesantnog ukusa, cimet bi trebalo da koristite i zbog zdravlja, jer je ovaj začin pravo bogatstvo za organizam.

Iako ste možda navikli da cimet konzumirate samo u kolačima ili u sutlijašu, vrijeme je da promijenite navike i budete otvoreni za nove ukuse jer to je pravo carstvo za vaš organizam.

Vruć nаpitаk, nа primjеr kаhva, sа čеtvrt kаšičicе cimеtа ćе pоvrаtiti еnеrgiјu i pоdstаći cirkulаciјu. Ovakva kombinacija je pоsеbnо kоrisna zа lјudе kојi uvijеk imајu hlаdnе nоgе i rukе. Cimеt idе uz kаhvu, kаpućinо, tursku ili instаnt kahvu, čаk u čоkоlаdnо mlijеko ili čај.

Cimet je savršen izvor vitamina, naročito željeza, kalcijuma i vitamina C. Skup svih ovih vitamina, ali i minerala učiniće da se vaš organizam ubrza, da smnajite nivo šećera i holesterola u krvi, ukoliko imate tih problema. Takođe, cimet je odličan za smanjivanje menstrualnih bolova.

Ako ste na bilo kakvoj dijeti, cimet će vam u tome 100 odsto pomoći. Poslužiće vam da zavarate glad, a pomaže i tako što ćete ga dodati u čaj ili limunadu.

Faktor.ba

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE