Portal 072info

KAKANJ: Dvije osobe lišene slobode zbog lažnog prijavljivanja razbojništva!

Dana 13.11.2016. godine, u 09,00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je prijavljeno da je u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, od strane jednog nepoznatog maskiranog lica, uz prijetnju i upotrebu fizičke sile, izvršeno razbojništvo nad S.E., uposlenicom sportske kladionice „Formula“ d.o.o. Posušje, Poslovna jedinica Kakanj, kojom prilikom je, prema prijavi, od iste otuđena torbica u kojoj se nalazio pazar kladionice od prethodnog dana u iznosu od oko 20.000,00 KM.

Radeći na rasvjetljavanju predmetnog krivičnog djela, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su operativnim radom na terenu došli do određenih indicija da u navedenom slučaju nije ni izvršeno razbojništvo, te da je S.E. lažno prijavila navedeno krivično djelo. Prikupljena saznanja su i potvrđena, a kako je aktivnostima policije utvrđeno, u cilju pravdanja fiktivne dobiti kladionice, navedeno lice je zajedno sa licem T.A., uz prethodni dogovor, fingiralo krivično djelo razbojništvo na način da je S.E. došla pred ulaz kladionice, dok je u blizini kladionice maskirani T.A. čekao, nakon čega je istu zatvorenom pesnicom udario u predjelu lica i tom prilikom otuđio torbicu, te se udaljio sa lica mjesta.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Navedena lica su lišena slobode, te je nad istim u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada, dok službenici Policijske stanice Kakanj nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju predmetnih krivičnih djela i prikupljanju dokaza, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršilaca, protiv lica T.A., rođenog 1989. godine, i lica S.E., rođene 1993. godine, oboje iz Kaknja, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Lažno prijavljivanje” iz člana 347. Krivičnog zakona FBiH i krivično djelo “Utaja” iz člana 290. Krivičnog zakona FBiH.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME