Portal 072info

Kakanj – Na izletištu Ponijeri organiziran javni doček Nove godine

Kakanjci će na svom izletištu Ponijeri imati organiziran doček Nove godine, a pripreme su već počele.

Nakon što su sredstva od dočeka u gradu preusmjerena na liječenje sugrađanina, Javna ustanova Kulturno-sportski centar ”Kakanj” odlučila je da u okviru svojih mogućnosti napravi javni doček.

– Sve je to skromno, imat ćemo veliku logorsku vatru za koju već skupljamo borovinu i otvoren objekat u vlasništvu KSC, ali ćemo biti u prirodi i vjerovatno će odziv biti veliki – kazao je Feni glasnogovornik Općine Kakanj Evelin Memić.

Najavljeni su i nastupi DJ-eva.

Memić je istakao da na izletištu i zračnoj banji Ponijeri tradicionalno veliki broj građana Kaknja i gostiju iz drugih gradova dočekuje Novu godinu.

– U gradu ćemo imati kratki sadržaj za djecu u popodnevnim satima, a poslije idemo iz grada. Iako smo za liječenje proslijedili 8.500 KM, poslali smo poruku i podstaknuli donatore da pomognu – naglasio je Memić.

Navodi da spas od zagađenog zraka sve veći broj građana traži na izletištu Ponijeri koje je 20-ak kilometara udaljeno od Kaknja i smješteno na 1.000 metara nadmorske visine.

Kako su iz Općine i najavili svakog vikenda imaju organiziran besplatan prijevoz iz grada i nazad, a s tom praksom su krenuli od početka novembra. Memić kaže da svaki vikend vozi nekoliko autobusa, uglavnom penzionere koji sebi organiziraju druženje u prirodi.

Nakon završetka prvog polugodišta ove školske godine planirano je i uvođenje linija tokom radnih dana da bi učenici mogli boraviti u prirodi što je moguće više.

Kada se stvore uvjeti za skijanje Javna ustanova Kulturno-sportski centar ”Kakanj” pokrenut će i ski liftove.

Podijelite članak