KAKANJ: U tuči povrijeđeno više lica

policija

Dana 26.08.2013. godine, u 23,40 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj je od strane više građana putem telefona prijavljeno da je u ulici Alije Izetbegovića u Kaknju, došlo do narušavanja javnog reda i mira u kojem je učestvovalo više lica.

Odmah po zaprimanju navedene prijave, na lice mjesta su upućene policijske patrole koje su nedaleko od lica mjesta uočile tri lica kako se bježeći udaljavaju, dok su na licu mjesta ostala dva povrijeđena lica. Brzom intervencijom policijskih službenika, lica koja su se udaljila su lišena slobode, a povrijeđena lica su prevezena do Doma zdravlja Kakanj, gdje je jednom licu koje nije identifikovano konstatovana smrt, dok su drugom povrijeđenom licu Š.S., rođenom 1979. godine, iz Ilijaša, konstatovane teške tjelesne povrede, nakon čega je isto prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja dalje medicinske pomoći.

Nakon što je lice mjesta obezbijeđeno, formirana je uviđajna ekipa te je od strane službenika Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona izvršen uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, a u toku dana će, po nalogu tužioca, biti izvršena obdukcija tijela smrtno stradalog u prosekturi JKP „Gradska groblja“ Visoko, kao i identifikacija. U toku je ispitivanje lica lišenih slobode u službenim prostorijama, kao i kriminalistička obrada nad istim. Tačnije, radi se o licima: J.S., rođen 1995. godine, J.S., rođena 1993. godine, i A.V., rođen 1996. godine, sva lica državljani Makedonije.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona nastavljaju sa poduzimanjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, kao i postupanjem u skladu na nalozima tužioca, u cilju utvrđivanja svih okolnosti navedenog događaja, te dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

URED POLICIJSKOG KOMESARA

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica