Kakanjac sa grobova krao križeve i vjerska obilježja od mesinga

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Dana 29.01.2023.godine, u 10.00 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Povreda mira pokojnika”, izvršenog u vremenskom periodu od 22.01.2023.godine do 29.01.2023.godine,  tako što je na katoličkom groblju, koje se nalazi u mjestu Čatići, općina Kakanj, sa šest nadgrobnih spomenika, skinuto  i  otuđeno 11 mesinganih prstenova namijenjenih za podizanje nadgrobnih ploča.

Nakon uviđaja, policijski službenici Policijske stanice Kakanj su nastavili rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela te su operativnim radom došli do  informacija da se u vezu sa izvršenjem može dovesti lice D.B. (1983.) iz  Kaknja.  

ČITAJ JOŠ:  Ovo je kuća u kojoj se ubio 16-godišnji Emrah: U porodičnoj tragediji izgubio roditelje

Dana 29.01.2023.godine, u 15.30 sati, na adresi stanovanja, osumnjičeni je pronađen i lišen slobode. Zavedenom kriminalističkom obradom, osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje  predmetnog krivičnog djela, dok su otuđeni predmeti pronađeni na Otkupnoj stanici sekundarnih sirovina u Kaknju, vlasništvo D.F. iz Kaknja.

Pored navedenog, prilikom kriminalističke obrade nad osumnjičenim, istražitelji Policijske stanice Kakanj su došli do relevantnih podataka koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je isti počinio još tri krivična djela “Povreda mira pokojnika”, izvršena na području općine Kakanj, u ranijem periodu i to:

ČITAJ JOŠ:  IZBJEGNUTA TRAGEDIJA KOD ZENICE: Stablo palo na automobil, policija na licu mjesta (VIDEO)

Dana 14.08.2022. godine u mjestu Crnač, općina Kakanj, na mjesnom katoličkom groblju sa nadgrobnih spomenika kojom prilikom  je izvršena krađa sedam križeva od mesinga,

Dana 15.09.2022. godine u mjestu Grmače, općina Kakanj, na mjesnom katoličkom groblju, gdje je izvršena krađa predmeta od obojenih metala sa više nadgrobnih spomenika,

Dana 01.10.2022.godine, na katoličkom groblju u mjestu Brnj, općina Kakanj, gdje su sa šest nadgrobnih spomenika otuđeni ukrasi i vjerska obilježja od mesinga.

Policijski službenici Policijske Kakanj nastavljaju rad na kompletiranju predmeta nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti podneseni izvještaji o počinjenim krivičnim djelima “Povreda mira pokojnika” iz člana 379. KZ F BiH, protiv osumnjičenog lica.

ČITAJ JOŠ:  ZENICA U ŠOKU: Maloljetnik koji se ubio iz lovačke puške imao svega 16 godina
GODISNJICA
MARKETING