Portal 072info

Kakanjska premijera „Ježeve kućice“

​Nakon premijernih izvedbi u Zenici, Visokom i Zavidovićima, predstava „Ježeva kućica“ prema tekstu jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih pisaca za djecu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići, u subotu, 28. decembra će biti premijerno izvedena pred kakanjskom publikom u Kulturno-sportskom centru u 15 sati. 

Predstava „Ježeva kućica“, kao i Ćopićeva knjiga, podučava sve nas kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima. Dakle, promiče univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave je zadužen Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

Podijelite članak
  • 59
    Shares

Počitajte još

69. rođendan Dječije, omladinske i lutkarske scene zeničkog BNP-a

072info

Zenica: Šlager okupio 800 djece

072info

Izvedbom predstave „Moja Fabrika“ zenički BNP zaključuje 2019. godinu

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box