Portal 072info

KAKAV STE MUŠKARAC Saznajte znate li zlatna pravila kavalirstva

Sreću pronalazi prije svega u hvalevrijednom odnosu prema drugima, ali i prema samome sebi. Ako ste se zapitali gdje su nestali uglađeni i fini muškarci 21. stoljeća, evo kako ih možete prepoznati.

<aside>Ima li ih oko nas i znamo li ih prepoznati? 

Naravno da ih ima, ali možda ih teže prepoznajemo. Kako se ponašaju i koji su njihovi asevi u rukavu?

Chivas je pronašao kavalire modernog doba i u suradnji s njima izradio priručnik sa 16 zlatnih pravila Chivalira. Pravi kavalir je moralan, iskren, odgovoran prema okolini te pravi prijatelj.

Sreću pronalazi prije svega u hvalevrijednom odnosu prema drugima, ali i prema samome sebi. Ako ste se zapitali gdje su nestali uglađeni i fini muškarci 21. stoljeća, evo kako ih možete prepoznati.

Chivalira možete prepoznati već tijekom upoznavanja.

Zlatno pravilo prvog dojma koji kavalir ostavlja uključuje čvrst stisak i gledanje u oči, nikako iz sjedećeg položaja. Sljedeće pravilo tiče se modne osviještenosti svakog pravog viteza modernog doba.

Chivalir će prilagoditi odjeću svakoj situaciji i zasigurno ga nećete sresti u polo majici ili dolčeviti. On se pozdravio s devedesetima, barem što se tiče modnog stila. Ne moramo ni napominjati da je urednost i higijena na visokoj razini.

Pravi Chivalir je i meštar zlatne sredine u svemu i gdje god se pojavi. To znači da neće pretjerivati s manirima, buljenjem u mobitel ili hvalisanjem sa svojom natprosječnom sposobnošću pamćenja ovih ili onih sitnica. Ponašanje je uvijek u skladu sa situacijom, a u svakom trenutku Chivalir pazi na svoj rječnik i izražavanje. Zna se našaliti, ali sasvim je sigurno da nećete naići na vulgarnost u svakoj drugoj rečenici kojom naš kavalir šarmira svoje sugovornike.

U konačnici, Chivalir je prije svega obazriv prema drugima u svojoj okolini. Počastit će pićem, ali neće se razmetati. Popit će, ali neće upropastiti sebi i drugima izlazak, ali i jutro poslije. 

Jeste li ih već prepoznali? Chivas je odlučio pronaći muškarce koji žive ove i mnoge druge vrijednosti, a prvu postavu čine Aljoša Šerić, Tomislav Gugo i Tomislav Krajačić, koji svojim primjerom, životnim stilom, ali i naglašenim humanitarnim djelovanjem ukazuju na vrijednosti pravih Chivalira. 

Tako će Aljoša Šerić svoj trag u zajednici ostaviti donacijom glazbenog instrumenta jednom malom učeniku, a violončelo će ostati u vlasništvu Glazbene škole Karlovac. Tomislav Krajačić potiče mlade i inovativne poduzetnike doniranjem vizualnog identiteta obrtu Ivana Čuljka. Svoj doprinos zajednici već je dao i Tomislav Gugo, podijelivši znanja o demokratičnom ponašanju biciklista i uvažavanju sudionika u prometu.

Hayat.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box