Portal 072info

Kako da napokon zavolite vježbanje?

Pronaći način za tjelovježbu nije teško, upišite satove plesa, ili se pak hodajte stepenicama koji put više dok obavljate kućanske poslove.

Studije pokazuju kako ljudi mogu zavoljeti treninge samo ako promjene uvjerenja i očekivanja.

Rezultati istraživanja

Stručnjaci su istaknuli kako su sve žene odgovorile da su im u životu važne dobre veze s prijateljima i porodicom, odmor i ostvarenje snova. Žene koje ne vježbaju redovno smatraju da bi trening, kako bi bio dobar i koristan, morao biti intenzivan i znojan, a za njih je to upravo suprotno od onoga što zamišljaju da je vrijeme za opuštanje.

Kod žena koje redovno vježbaju situacija je bila drugačija. One pak smatraju da su upravo treninzi, posebno oni na otvorenom, razlog održavanja veza s ljudima te im to pruža opuštanje.

Kako izgleda pravilan trening?

Zapravo, tijelo bi trebalo osjetiti bilo koju vrstu treninga te da nije važno koliko dugo traje i kako je intenzivno. Stručnjaci ističu brojku od 150 minuta sedmično, što je zapravo 30 minuta u 5 dana. Taj trening može biti i nešto manje intenzivno poput malo bržega hodanja.

Kako šetnja pozitivno utječe na vaše tijelo

Naravno, vremenom možete probati nešto intenzivnije. Ako ste se voljeli vožnju biciklom kao djeca, možda je vrijeme da obnovite staru strast. Roditelji ste? Uvijek se možete jednom dnevno s djecom igrati lovice te tako nekoliko minuta trčati dvorištem.

Avaz.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box