Portal 072info

Kako da skratite vrijeme dok ste u gužvi na granici

Svi jedva čekaju odlazak na ljetovanje, međutim, put nekada može da se oduži. Posljednjih dana, naročito vikendom, gužve su na graničnim prijelazima što često može da vam pokvari putovanje. Pripremite se na vrijeme – osim hrane, pića i punih baterija telefona, naučite kako da prekratite vrijeme dok ste u koloni.

Kada stignete na granicu i zadesi vas kilometarska kolona, svi se prvo uhvatimo za telefon. Aplikacije, vijesti, društvene mreže, igrice…ali budite pažljivi. Provjerite da li je vaš telefon već u drugoj mreži, što je moguće čak i kada ste blizu granice. To može da vas košta visokog računa kada se vratite s ljetovanja, piše B92. Zato neka vam telefon služi za fotografisanje, snimanje i muziku.

Obavezno spakujte malo više hrane i pića. Svi smo gladni kada nam je dosadno. Spakujte i dodatne papirne i vlažne maramice.

Kada se završi slikanje i prođu sve teme, u kojima najčešće kukamo kako je gužva, treba popuniti ostalo slobodno vrijeme. Verbalne igrice su tu najbolje jer nije baš zgodno igrati se kockicama i kartama dok ste u kolima ili autobusu.

Ako putujete u paru, “Istina ili izazov“ je odlična igra da malo provjerite znanje jedno o drugom ili pitate nešto škakljivo. Ko putuje s djecom, može igrati bilo koju dječiju igricu koja vam sigurno neće biti dosadna, jer ćete se na trenutak osjetiti ponovo kao dijete.

Nakon nekoliko krugova smijeha, već ćete biti na redu da predate pasoše. Igrice možete nastaviti kada pređete granicu. U svakom slučaju, želimo vam da vas ne uhvati gužva na granici, pa sve savjete možete primijeniti i u toku puta.

Podijelite članak