Portal 072info

Kako da uklonite neprijatni miris cigareta iz vašeg doma

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Miris” cigareta je, nakon što se uvuče u zavjese, odjeću, zidove, tepihe i namještaj, veoma teško ukloniti iz kuće. Donosimo nekoliko prirodnih načina kako da ga se riješite.

Za početak, koji god dio da čistite, nakon što završite, uradite sljedeće:

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Otvorite širom prozore.

Nabavite prečišćivač vazduha te ga držite upaljenim nekoliko dana.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Bocu sa raspršivačem napunite esencijalnim uljem (limun ili lavanda) te našpricajte namještaj, unutrašnjost ormara i tepihe.
Dalje, pojedini dijelovi vašeg doma važe za najveće sakupljače neprijatnog mirisa cigareta. Saznajte kako da na najefikasniji način očistite svaki od njih.

Tepih

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
072 Mirza Husetic 1

Veću količinu sode bikarbone pospite po tepihu i stazama. Ostavite da odstoji dvadesetak minuta pa usisajte. Soda će ukloniti neprijatni miris i iz najdubljih dijelova tepiha.

Ako se u vašem domu godinama konzumiraju cigarete, vjerovatno ćete ovo morati ponoviti nekoliko puta.

Ilustracija

Zidovi

Osim dugotrajnog mirisa, dim će ostaviti i žućkastu nijansu na zidovima. Da biste se riješili i jednog i drugog, nakvasite krpu univerzalnim sredstvom za čišćenje i pređite preko svih zidova. Naravno, prije toga uradite test na manjem dijelu zida kako biste bili sigurni da čišćenjem nećete oštetiti boju na zidovima.

Zatim, pomiješajte jednake dijelove alkoholnog sirćeta i vode, nanesite na krpu pa još jednom pređite preko svih zidova. Ako i dalje osjetitite miris cigareta, razmislite o ponovnom krečenju.

Tapacirani namještaj

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Primijetićete da se sa tapaciranog namještaja najteže i najsporije uklanja miris cigareta. Možete ga prebrisati alkoholnim sirćetom razblaženim u vodi ili posuti sodom bikarbonom, sačekati 24 sata te detaljno usisati.

Međutim, najbolji savjet bi bio da potražite pomoć profesionalnih čistača koji će posao uraditi na najbolji mogući način.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6