Kako da većinu obuće prilagodite za kišno vrijeme

cipele brusena koza pixabay
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Neka vam obuća postane vodootporna, a noge ostanu suhe.

Ljetnji dani su za nama, i kišna jesen kao da je već stigla, iako još nije kalendarski. Otvorenu obuću moraćemo da zamjenimo onom zatvorenom, i po mogućnosti vodootpornom.

Ipak, za ovaj prelazni period najnezgodnije je pronaći adekvatne cipele, u kojima vam neće biti vruće, ali koje će vas ujedno i zaštititi od iznenadnih padavina.

Kako ovaj izbor ne bi bio toliko komplikovan, uz pomoć jednostavnog trika skoro svaka obuća može postati idealna za promjenljivi, prelazni period.

ČITAJ JOŠ:  Ovo su četiri manje poznata simptoma COVID-a koja ne treba ignorirati

Potrebno je samo da nabavite pčelinji vosak, kojim ćete premazati obuću. Potom ga ostavite da se malo osuši, i višak voska uklonite papirnim ubrusom.

Trik uspjeva i kada je riječ o platnenoj obući, ali treba voditi računa jer postoji mogućnost da platno postane flekavo zbog masnoće.

Kada cipele namažete pčelinjim voskom, voda će se samo slivati sa njih, a noge će ostati suve.

Pčelinji vosak nije skup, a potrebna vam je mala količina, zbog čega će vam trajati dugo kada ga prvi put kupite, piše Cdm.me.

ČITAJ JOŠ:  Istraživanje: Prava istina o horoskopskim znacima
GODISNJICA
MARKETING