Kako dolazi do osjetljivosti zuba

Zubi Oralna Higijena Pranje Zuba Ilustracija Foto Thinkstock
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pripazite ako koristite paste za izbjeljivanje koje mogu biti prejake i tako utjecati na trošenje cakline.

Ako imate neugodan osjećaj boli i nelagodu koja se javlja kada želite raditi uobičajene stvari, poput uživanja u omiljenom napitku ili čišćenja zubi koncem, znak je da vas muče osjetljivi zubi.

Očita greška

Stručnjaci za oralno zdravlje pojašnjavaju kako sami utječemo na razvoj ovog stanja. Osjetljivost zuba se može razviti kroz vrijeme kao posljedica istrošenosti zubne cakline ili povlačenja zubnog mesa, a jednom kad je zub tako izložen, povećava se i osjetljivost.

ČITAJ JOŠ:  Zahvaljujući ovom receptu, struk se dnevno smanjuje za 1 cm

Kada ste nervozni, stiskate ili škripite zubima, to može biti očita greška i navika koje će uzrokovati povlačenje desni pa ih je potrebno izbjegavati. Također, ono što jedete i pijete može igrati veliku ulogu kada je u pitanju osjetljivost zuba. Najveći krivci su kisela pića i hrana koji uzrokuju eroziju vanjskog sloja cakline.

Prečesto pranje

I izbjeljivanje zuba može uzrokovati trenutnu osjetljivost. Radi se o tome da se pore u caklini „otvaraju“ i tako dolazi do izloženosti zubne kosti. Pripazite ako koristite paste za izbjeljivanje koje mogu biti prejake i tako utjecati na trošenje cakline.

ČITAJ JOŠ:  Sadrže malo kalorija i sagorjevaju masti: Evo koje voće treba da jedete svaki dan

Prema riječima stručnjaka i prečesto pranje može uzrokovati probleme sa zubnom caklinom te kasnije na zubnu kost. Naravno, pravilna njega je pravi put za zaštitu od razvoja bolesti. Zube perite dva puta u danu, dvije minute. Činite to pažljivo i nježno, a dobro je i koristiti električnu četkicu te zubni konac.

GODISNJICA
MARKETING