Zubi Oralna Higijena Pranje Zuba Ilustracija Foto Thinkstock
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
NER FIT

Pripazite ako koristite paste za izbjeljivanje koje mogu biti prejake i tako utjecati na trošenje cakline.

FIXGEHALT

Ako imate neugodan osjećaj boli i nelagodu koja se javlja kada želite raditi uobičajene stvari, poput uživanja u omiljenom napitku ili čišćenja zubi koncem, znak je da vas muče osjetljivi zubi.

Očita greška

Stručnjaci za oralno zdravlje pojašnjavaju kako sami utječemo na razvoj ovog stanja. Osjetljivost zuba se može razviti kroz vrijeme kao posljedica istrošenosti zubne cakline ili povlačenja zubnog mesa, a jednom kad je zub tako izložen, povećava se i osjetljivost.

Kada ste nervozni, stiskate ili škripite zubima, to može biti očita greška i navika koje će uzrokovati povlačenje desni pa ih je potrebno izbjegavati. Također, ono što jedete i pijete može igrati veliku ulogu kada je u pitanju osjetljivost zuba. Najveći krivci su kisela pića i hrana koji uzrokuju eroziju vanjskog sloja cakline.

LIDER

Prečesto pranje

I izbjeljivanje zuba može uzrokovati trenutnu osjetljivost. Radi se o tome da se pore u caklini „otvaraju“ i tako dolazi do izloženosti zubne kosti. Pripazite ako koristite paste za izbjeljivanje koje mogu biti prejake i tako utjecati na trošenje cakline.

Prema riječima stručnjaka i prečesto pranje može uzrokovati probleme sa zubnom caklinom te kasnije na zubnu kost. Naravno, pravilna njega je pravi put za zaštitu od razvoja bolesti. Zube perite dva puta u danu, dvije minute. Činite to pažljivo i nježno, a dobro je i koristiti električnu četkicu te zubni konac.