Kako izgledaju pripreme tenisera u Australiji: Trčanje po sobi i igra bez loptice

Screenshot 6 774 13

Teniserka iz Velike Britanije Heather Watson od 16. januara treninge uoči Australian Opena radi u svojoj sobi, a na društvenim mrežama prikazala je kako u gotovo nemogućim uslovima izgleda spremanje za jedan od najtežih teniskih turnira. Pomenuta teniserka je u Melburn doputovala prije tri dana, a imala je tu nesreću da u njenom avionu bude osoba zaražena koronavirusom, zbog čega će narednih 14 dana provesti u strogom karantinu i bez ijednog pravog treninga.

Ona će kompletne pripreme za prvi Grand Slam turnir u 2021. godini odraditi u svojoj sobi, a na društvenim mrežama snimala je svaki trening do sada i pokušala barem djelomično prikazati koliko su igrači limitirani i koliko im je teško u ovakvim uslovima se spremati za Australian Open.
Prvog dana Watson je trčala s kraja na kraj sobe i istrčala je, kako navodi, pet kilometara, da bi dan kasnije objavila da je trenirala i igrala tenis bez teniskog terena i teniske loptice.


Vježbe snage, koje je radila treći dan, odnosno peti u karatninu, radila je uz pomoć fotelje.


Australian Open bi se prema trenutim najavama trebao održati od 8. do 21. februara, a postoji mogućnost da bude i pomjeren za još sedam dana.

Klix

Prethodni članakPovlače se tri laserske igračke s tržišta BiH zbog rizika od oštećenja vida
Sljedeći članakENERGETSKA ZAJEDNICA UVELA SANKCIJE BiH: Sve zbog…