Kako izgubiti na težini?

Kako izgubiti na težini?

Vjerovatno ste pokušali sa kojekakvim dijetama, ali niste zadovoljni rezultatom. U nastavku teksta pokazat ćemo kako izgubiti i do deset kilograma u jednom mjesecu. Sve što vam je potrebno je dobra volja, odlučnost, postavljen cilj i nešto malo novca.

Naravno osnovna stvar je hrana, smanjite unošenje štetnih masti. Jedite pametnije, doručak sa žitaricama svakodnevno.

Nemojte naglo prestajati sa svakodnevnim navikama nego postepeno smanjujte unos loše hrane.Počnite jesti manje kaloričan sir, mlijeko, povrće, voće.

Kada ste gladni jedite odmah, ali malo.  Kada pojedete malo i zaustavite kada vam je najslađe, nakon 15 minuta shvatit ćete da je vaše tijelo registrovalo hranu te da više nema gladi. Na taj način varajte svoj organizam i smanjite unos hrane što je više moguće.

Sve je više gojaznih ljudi jer se živi brzim tempom, baš kao što je u Americi veća gojaznost nego u drugim zemljama, stoga nađite uvijek vremena da kupite ili napravite nešto kvalitetno. Jedite polako i dobro zvačite, tako ćete lakše svariti pojedenu hranu.

A onda počnite pomalo vježbati, ne pretjerano. Ako samo desetak minuta dnevo izdvojite na vježbe, smršat ćete.

Nemojte da se izgladnjujete, kao prvo. Obavezno doručkujte, i nemojte očekivati dnevne rezultate, mjerite se jednom sedmično. Sretno.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS