Kako je biti ljubavnica saznajte od ljubavnica!

Ljubavnice najčešće percipiraju kao ljudki šljam, osobe koje rasturaju porodice, otimaju tuđe muževe, žene drugog reda.

One su te koje uvijek čekaju, one nikada ne mogu planirati susret sa voljenim, uvijek su same za praznike, nadaju se da će jednoga dana postati “legalne” partnerice, piše “Novi“.

Iz prve ruke saznajte kakva su njihova iskustva, a prenosi ih aplikacija Whisper.

Ja sam “druga žena”. Osjećam ogromnu grižnju savjesti no ovisna sam o pažnji koju mu daje. Živim za trenutke koje ćemo provesti zajedno i ne mogu si pomoći, makar mi je u trenutku racionalnosti jasno da je zapravo moj život taj koji je “na čekanju”.

Ljubavnica sam i znam da stvari nikad neće uspjeti među nama. Čak i da ostavi ženu, iako mi svi govore da se to neće dogoditi, ne znam kako bih mu mogla vjerovati da isto neće napraviti meni.

Volim misliti o sebi kao o feministkinji, borcu za ravnopravnost spolova. Nije mi rekao da ima ženu sve dok se nisam posve zaljubila, a njegova opravdanja i razlozi uvijek zvuče tako uvjerljivo dok sam s njim. Izgleda da ne zaslužujem bolje – idem protiv svih svojih stavova i logike.

Copy

Ja sam ljubavnica. Odvratno je za reći, ali nekako volim moć koju imam, saznanje da je radije sa mnom nego sa ženom koju ima kod kuće. Vrlo jadan i lažan način za podizanje samopouzdanja.

Ljubavnica sam starijeg muškarca i osjećam se grozno zbog toga. Lažem svima i ne mogu se prisiliti da ga pustim, pa sama sebe opravdam da ću izaći iz toga čim napravi nešto grozno ili ga prestanem toliko jako voljeti.

Ljubavnica sam svom najboljem prijatelju. Mrzim to što on ne može doći k meni spavati ili mi se javiti na telefon. Makar ja trčim čim on nazove.
Kažem da nemam problema s tim što sam “druga žena”. Ustvari nisam, već sam očajna za tim da budem voljena da se zadovoljavam s mrvicama. Mislim da nitko normalan ne bi želio biti ljubavnik/ica nekome.

Njegova žena to ne zaslužuje, znam. No tješim se spoznajem da mu ja nisam ljubavnica, našla bi se neka druga koja bi popunila to mjesto.

Vidjela sam ih u gradu kako se šeću i drže za ruke. Meni je rekao da im je brak katastrofa i nisu zajedno spavali preko šest mjeseci. U životu nisam osjetila veću bol.

Otužno je to da sada dobivam više pažnje i ljubavi kao ljubavnica nego ikad prije u ljubavnoj vezi. Grozna je pomisao da muškarci više cijene ljubavnice, no meni se to pokazalo kao istina.

Prethodni članakObjavljen javni konkurs za prijem 57 kandidata za profesionalnu vojnu službu
Sljedeći članakOvo su mogući protivnici Zmajeva u eventualnom baražu