Screenshot 3 36
AUTOR: H.D.
DATUM: pro 10, 2021 @ 11:00
KATEGORIJA: Muzika/TV / Zabava

Raditi za one na “visokoj nozi” možda ima svojih prednosti, ali rijetko kada znači da će uspjeti bez bahatog ponašanja i iživljavanja, a naročito kada se radi o porodici Kardashian.

Sestre Kardashian mogu se pohvaliti uvijek besprijekornim izgledom te viškom vremena, dovoljnim da glamurozno stignu ispratiti sve bitne događaje.

No, da bi sve funkcionisalo iza njih stoji čitav tim ljudi – oni što kuhaju, peru, čiste, čuvaju im djecu i jednostavno – čine da sve štima. A koliko je njihov život “lagan”, procijenite sami.

Čak i rukavi moraju biti savršeni

Tekst se nastavlja nakon reklame

Od svog osoblja, reality zvijezda zahtijeva da prolaze kroz posebne obuke, a jedna od njih odnosi se i na slaganje garderobe. Njenu odjeću ne može slagati bilo ko, niti bilo kako.

Pored toga što sve mora biti savršeno složeno uprkos tome što dnevno promijeni i do deset kombinacija, osoblje posebnu pažnju mora obratiti na slaganje rukava. Ukoliko nisu složeni na način kako se to sviđa vlasnici – otkaz ne gine.

Buđenje ne dolazi u obzir, san je izvor ljepote

Za vrijeme spavanja, osnovno je pravilo da nema buđenja. Šta god se dogodilo – plakala djeca ili gorila kuća, uposlenici ne smiju ni pokušati probuditi Kim.

Kako kaže, buđenje remeti san koji je “izuzetno bitan za ljepotu”, a ona uvijek želi biti odmorna i svježa.

No, izgleda da to ne važi u obrnutom slučaju.

“Kris me znala zvati da dođem u dva ujutro. Nisam imala radno vrijeme, doslovno sam bila primorana dolaziti kad god me pozove”, prisjeća se jedna od uposlenica.

Njeni asistenti se brinu o tome da zvijezda ne zakasni na zakazane sastanke, a ako se to desi, oni više nisu dio tima.

Isprobavanje šminke kao normalna pojava

Kylie Jenner pored standardnih prohtjeva želi da je svakog jutra dočeka smoothie. I to ni previše hladan, ni previše vruć, inače ga odbija piti, a uposlenica dobija veliki minus na poslu.

Također, Kylie na svom osoblju testira šminku koju će nanositi na lice. Na njihovim rukama isprobava ruževe, sjajeve, sjene, a sve pod izlikom da njena spremačica ima “jako dobre ruke”.

Moraju biti u sjeni

Još od 2016. kada je Kim opljačkana, uposlenicama je zabranjeno da nose bilo kakav nakit. Također, uvijek moraju biti u sjeni sestara. Budući da su zvijezde stalno pod lupom kamera, osoblje se ne smije niti na jedan način naći u centru pažnje.

Bivši uposlenici iz laboratorija Spatz koji su radili na proizvodima “Kylie cosmetics” prisjetili su se bizarnog ponašanja.

“Sve je moralo biti savršeno. Radili smo u tišini dok su Kylie i Kris šetkale okolo. Morali smo izbaciti 1000 do 1200 proizvoda dnevno. Ako nije valjalo, bacali bi nam proizvode u lice kao smeće. A ako nije bilo dovoljno brzo, dobijali bi otkaz”, govorili su.

Podsjećamo, ovo nije prvi put da članovi slavne porodice dobivaju teške optužbe od uposlenika.

Već ranije, spominjali su bahato ponašanje vlasnica, a tvrdili su i kako nisu isplaćivani, čak ni onda kada su radili više od potrebnog.

LIDER