Kako je današnja tehnologija zakomplikovala ljubav!

Kada su naše majke i mame bile mlade, tačno su se znali protokoli ponašanja dvoje zaljubljenih mladih ljudi. Uglavnom su muškarci bili ti koji su se nama ženama udvarali, znalo se što znači spoj, upoznavanje roditelja, pisanje ljubavnih pisama… A onda je došla tehnologija 21. stoljeća!

1. ‘Poznavanje’ nekoga danas znači uhođenje na društvenim mrežama. Zašto bi vam osoba pričao na spoju o sebi kad ste ionako prije dejta detaljno secirali njegov Facebook, Instagram, Twitter. Ako i nije sve nacrtao na svojim profilima, sigurni ste pročitali mnogo toga između redaka.

2. ‘Seen’ tenzije su postale poprilično česta pojava. Što bi ‘seen’ tenzije bile? To bi bila svaka situacija koja se dogodi kada mu pošaljete poruku, vidite po oznaci ‘seen’ da je poruku zaprimio i pročitao, on na poruku ne odgovori, a zatim se nakon nekog vremena čujete s njim. Dovraga, ZAŠTO nisi odgovorio na poruku?? Znam da si ju primio!

3. Pretjerano analiziranje objava. Zašto mu Ana Anić lajka sve što objavi? Zašto nije ništa objavio već danima; da li ga nešto muči??! Želi li mi nešto poručiti pjesmama koje lijepi po zidu?

4. Poruke su dosegnule potpuno novu dimenziju. Što znači kada vam odgovori ‘ok’, bez ikakvog smajlića? Da li to znači da je iz nekog vama nepoznatog razloga ljut na vas? Što ako planira prekinuti s vama? U pravu smo, zar ne? Mogla bi postojati cijeeeeela znanost samo o analiziranju new age poruka. *guglamopostojilitakonešto*

5. Nema više skrivanja. Pa čak ni od bivšega. Jedini način da se sakrijete jest da ugasite sve svoje profile na društvenim mrežama i automatski si ubijete društveni život koji gradite na temeljima istih. Ali barem znate da ga više nećete susretati, zar ne?

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE