Kako je Messijev poklon dječaku pretvorio život u pakao

Afganistanski dječak Murtazi Ahmadi postao je planetarno poznat kada se društvenim mrežama proširila fotografija koja ga prikazuje dok igra lopte u dresu od kese na kojem je pisalo ime Lionela Messija.

Roditelji malog Murtazija kontaktirali su Afganistanski nogometni savez sa željom da njihov sin dobije dres od nogometaša kojem se najviše divi. Messi je ubrzo poslao dres sa posvetom i niko tada nije bio sretniji od 5-godišnjaka.

Međutim, da se ova priča ne pretvori u bajku pobrinuli su se lokalni mafijaši iz mjesta u kojem živi dječak i njegova porodica. Kako piše britanski Independent, Murtazijevi roditelji strahuju da bi njihov sin mogao biti kidnapovan.

“Prije nekoliko dana dobio sa poziv od mafijaša koji živi u našem kraju. On je siguran da je moj sin pored dresa dobio i novac. Sad želi od nas da mu ga predamo”, požalio se dječakov otac.

Ova situacija natjerala je zabrinute roditelje da malog Murtazija sklone iz provincije Gazi, gdje žive, a koja je inače poznata po velikom broju otmica, piše Independent.

N1

Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice "Sport Plus"
Ovaj prilog omogućile su vam Sportske kladionice “Sport Plus”
Prethodni članakTužba protiv FBiH zbog novca od MMF-a
Sljedeći članakOdržana druga sjednica Privrednog savjeta Grada Zenica