Kako je moguće da je mobitel davao signal dva i po sata nakon što je Matej posljednji put viđen 

FC44A0D5 F404 4B0B 8A07 46EDE7D287DB
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Srbijanska policija zbog tehničkih problemanije uspjela doći do podataka vezanih za komunikaciju Mateja Periša. Pretpostavlja se da bi ovaj problem razriješio pronalazak Matejevog telefona, piše Dnevnik.hr.

Telefon Mateja Periša posljednji put je lociran u blizini Velikog ratnog otoka. Lociran je dva i po sata nakon što je nestali Splićanin posljednji put viđen, odnosno nakon što je snimljen kako se spušta niz stepenice koje vode prema Savi.

Upravo je njegov mobitel unio novu pomutnju u istragu jer se postavlja pitanje kako je moguće da je davao signal dva i po sata nakon što je Matej posljednji put viđen.

Dodatno je sve zakomplicirala činjenica da je proizvođač mobitela istaknuo da je to nemoguće. O tome je ranije govorio i otac nestalog Splićanina Nenad Periš.

– Kako je moguće da se signal pojavljuje pored Ratnog otoka oko 4:15 sati, a to je oko dva sata i 20 minuta nakon zadnjeg Matejevog snimka u 1:55? Kako je moguće da mobitel reagira ako se nalazi u rijeci? Ako je Matej potonuo u rijeku, a mobitel mu je bio u džepu, onda je nakon 2:20 sati on neupotrebljiv, mokar, na dnu rijeke i ne bi mogao davati signal – rekao je Nenad Periš.