Portal 072info

Kako je poznati muzičar riješio problem komšija koji se stalno žale

6eaac3bde7f9609ebe191859c1de533d
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Poznati britanski muzičar, kantautor i producent Ed Sheeran jedan je od onih koji su imali probleme sa komšilukom.

Sve je počelo 2012. godine i kupovine kuće na selu u Sussexu, za koju je Sheeran izdvojio oko 895 hiljada funti. Od tada je prema procjenama potrošio 3,7 miliona funti na kupovinu kuća koje se nalaze oko njegove.  

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Naime, popularni muzičar nikako nije mogao izaći na kraj sa nekoliko svojih komšija koji su se uporno žalili općinskom vijeću na građevinske radove i buku koja dopire sa njegovog posjeda. Smetalo im je što je napravio i ribnjak, te su govorili da je to zamaskirani bazen.

Nije im bila po volji ni njegova ideja o gradnji kućice na drvetu i kapelice od desetak metara, a zamjerke su imali i na vrtnu kuhinju okruženu uzdignutim hrastovim ležajevima, na popločane stazice…

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pjevač se nije želio svađati i raspravljati, te je jednostavno odlučio kupio njihove kuće i tako ih se riješiti, prenosi Metro.

Prvu je kupio iste godine kad i svoju, a stajala ga je oko 450 hiljada funti. Četiri godine kasnije isplatio je i drugog komšiju čija kuća se nalazila ispred njegove. Za tu je morao dati oko 925 hiljada. Tada je došao na red bungalov koji je kupio 2017. godine za 525 hiljada funti, a nalazio se s duge stane prilaza njegovoj kući. Prošle godine u aprilu otkupio je još jednu kuću od komšije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sada osim što ne sluša pritužbe zbog buke od građevinskih radova, ne mora brinuti za komšije ni zbog glasne muzike koja dopire iz njegovog doma. Nije spomenuto planira li te kuće ostaviti ili srušiti.

Njegovo bogatstvo je prošle godine procijenjeno na vrtoglavih 160 miliona funti.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 4
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME