Portal 072info

Kako je Prijedorčanin Mirsad Fikić iz Berlina dostavio burek u Dubai

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uspješni biznismen Mirsad Fikić Micky porijeklom iz Prijedora koji u Berlinu ima svoj restoran “Sarajevo Inn Grunewald” gdje su u ponudi bosanski specijaliteti nedavno je imao zanimljivu narudžbu iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Naime, supruga jednog uspješnog biznismena iz UAE naručila je veliku količinu bureka te je Fikić lično dostavio narudžbu, prenosi bh. novinska agencija Patria.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Poziv gastronomije i jeste da odgovori željama mušterije. Nije problem isporučiti neko jelo i na kraj svijeta. Kada sam dobio poziv za narudžbu u početku nisam mogao vjerovati, ali nakon nekoliko minuta sam shvatio da se radi o ozbiljnoj stvari. Moram da naglasim da su u restoranu “Sarajevo Inn Grunewald” česti gosti iz arapskih zemalja i sigurno da će biti još ovakvih narudžbi i isporuka jer radimo sa halal certifikatom – kaže Fikić koji je poznat među bh. estradnjacima koji često svraćaju u njegov restoran.

projekti

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

On je iskoristio boravak u Dubaiju i za poslovne susrete gdje je predstavio bh. potencijale kao što su proizvodnja stolarije, namještaja, tehničkog drveta.

– U Dubaiju se pripremaju veliki projekti, tako da je velika mogućnost da naši proizvodi dođu na ovo tržište. Zahvaljujući mojim dobrim vezama u Emiratima, neće biti teško plasirati naše proizvode iz BiH. U tome će mi sigurno puno pomoći i moj poslovni partner, ali i domaćin u Emiratima Ali – kaže Fikić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Fikić je već boravio i u Sarajevu gdje dogovara izgradnju sportsko-rekreativni centar na području Općine Centar, a uskoro će ponovo doći.

– Uskoro imam u planu konkretnu posjetu Sarajevu sa svojim stručnim timom, gdje će biti predložen projekat. Vjerujem u brzo sklapanje ugovora i pokretanje gradnje. Moja posljednja posjeta Sarajevu je bila dobra i optimistična, sad dolazim sa još boljim razlogom i konkretnim prijedlogom. Općina Centar mi je otvorila vrata, na meni je da opravdam to povjerenje koje su mi ukazali. Izgradnja etno sela pod nazivom “Grunewald Inn Sarajevo” je sve bliže realizaciji – kaže Fikić.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija