Kako je samo jedan znak riješio problem gužvi kod Vranduka

Kako je samo jedan znak riješio problem gužvi kod Vranduka

Nakon što je “Avaz” prenio vapaje brojnih vozača koji svakodnevno idu putem M-17, najfrekventnijim u Federaciji BiH, a koji, zbog neadekvatne signalizacije, ne znaju kako koristiti zaobilaznicu i satima zaglave u kilometarskoj koloni ispred tunela Vranduk, konačno su nadležni odlučili riješiti ovaj problem.

Lutali po selima

Postavljanjem adekvatne saobraćajne signalizacije, ispred trenutno omraženog tunela u regionu, čija je obnova u toku, uglavnom se nalaze kamioni, dok automobili, prateći nove saobraćajne znakove, uspijevaju izbjeći haos korištenjem obilaznice.

Denis Hadžić iz Željeznog Polja često putuje za Zenicu te ne krije da je sretao brojne vozače koji nisu znali kako izbjeći haos na M-17.

Vranduk: Obje trake u funkciji od oktobra - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Vranduk: Obje trake u funkciji od oktobra Foto: (Avaz)

– Sada je dosta lakše, pogotovo vozačima turistima, koji ne znaju dobro ovaj dio. Prije su lutali okolnim selima pa smo im pomagali, kojim putem da dođu do Zenice. Osjete se manji haos i nervoza, to je trebalo u startu napraviti – govori Hadžić.

Završetak u martu

Osim signalizacije u Zenici, koja upućuje na obilaznicu Zenica – Tetovo – Nemila, i na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva također je postavljen saobraćajni znak koji obavještava vozače o radovima na tunelu Vranduk te ih usmjerava na put preko Tuzle.

Što se tiče radova u Vranduku, izvode se planiranom dinamikom. Puštanje saobraćaja kroz tunel u oba smjera planirano je za kraj oktobra.

Završetak kompletne obnove planiran je za mart naredne godine.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica