Kako je samo jedan znak riješio problem gužvi kod Vranduka

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Nakon što je “Avaz” prenio vapaje brojnih vozača koji svakodnevno idu putem M-17, najfrekventnijim u Federaciji BiH, a koji, zbog neadekvatne signalizacije, ne znaju kako koristiti zaobilaznicu i satima zaglave u kilometarskoj koloni ispred tunela Vranduk, konačno su nadležni odlučili riješiti ovaj problem.

Lutali po selima

Postavljanjem adekvatne saobraćajne signalizacije, ispred trenutno omraženog tunela u regionu, čija je obnova u toku, uglavnom se nalaze kamioni, dok automobili, prateći nove saobraćajne znakove, uspijevaju izbjeći haos korištenjem obilaznice.

ČITAJ JOŠ:  Novinarka se prisjetila početka rata u BiH: "Vidim slične stvari sada u SAD"

Denis Hadžić iz Željeznog Polja često putuje za Zenicu te ne krije da je sretao brojne vozače koji nisu znali kako izbjeći haos na M-17.

Vranduk: Obje trake u funkciji od oktobra - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba
  • Vranduk: Obje trake u funkciji od oktobra Foto: (Avaz)

– Sada je dosta lakše, pogotovo vozačima turistima, koji ne znaju dobro ovaj dio. Prije su lutali okolnim selima pa smo im pomagali, kojim putem da dođu do Zenice. Osjete se manji haos i nervoza, to je trebalo u startu napraviti – govori Hadžić.

ČITAJ JOŠ:  Nasilničko ponašanje u Crkvicama, jedna osoba zadobila povrede

Završetak u martu

Osim signalizacije u Zenici, koja upućuje na obilaznicu Zenica – Tetovo – Nemila, i na Vogošćanskoj petlji kod Sarajeva također je postavljen saobraćajni znak koji obavještava vozače o radovima na tunelu Vranduk te ih usmjerava na put preko Tuzle.

Što se tiče radova u Vranduku, izvode se planiranom dinamikom. Puštanje saobraćaja kroz tunel u oba smjera planirano je za kraj oktobra.

Završetak kompletne obnove planiran je za mart naredne godine.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

ČITAJ JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Zenici: Prevrnulo se vozilo 
GODISNJICA
MARKETING