Kako je Totenhem “ukrao” Gaskojna Fergusonu: Kupili su kuću njegovim roditeljima

t 6
Podijelite vijest

Legenda Mančester junajteda  Aleks Ferguson (Alex) priznao je da i dalje žali za tim što nije doveo bivšeg engleskog reprezentativca Pola Gaskojna (Paul Gascoigne) u Mančester junajted.

Gaskojn je Fergusona oduševio svojim nastupima u Njukaslu upravo protiv Mančester junajteda i bio je odlučan u namjeri da ga dovede 1988. godine.

Posao je bio dogovoren i Ferguson je bio uvjeren da će uspjeti kupiti vezistu, ali je Totenhem pobijedio u toj utrci i oborio rekord Velike Britanije dogovorom vrijednim 2,2 miliona funti sa Njukaslom.

– Izgubili smo jednu utakmicu na “Sent Džejms Parku”, a Gaskojn se tek vratio iz povrede. Bio je nevjerovatan, ali zaista nevjerovatan. Ja sam igrao u veznom redu i znam kako to izgleda sa velikim imenima oko sebe. Ja mislim da je on najbolji engleski igrač od Bobija Čarltona. Nažalost nismo ga uspjeli dovesti i sada to vidim kao veliku grešku – rekao je Ferguson.

– Rekao sam bivšem predsjedniku Martinu Edvardsu (Edwards) kada smo se vraćali sa stadiona: “Potpiši ovog momka. Pozovite ga u ponedjeljak”. A do tada je već sklopio dogovor sa Totenhemom i stvarno mi je bilo žao. To je bilo razočaravajuće jer je on pristao da potpiše, ali onda se predomislio jer je Totenhem kupio kuću njegovim roditeljima – pojasnio je Ferguson.


Podijelite vijest