Kako je Tramp uništavao povjerljive dokumente: Otkrili ga majstori koji su došli popraviti začepljene WC školjke

Podijelite vijest

Nekadašnji predsjednik SAD Donald Tramp (Trump) potvrdio je da su agenti FBI-ja pretresli njegovo imanje Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi. 

On je naveo kako taj nenajavljeni upad nije bio potreban ni primjeren, a rekao je kako su on i njegova porodica pod opsadom, te da su mu čak i sef provalili.

Inače, američko ministarstvo pravosuđa pokrenulo je ranu fazu istrage o Trampovom odnošenju službenih predsjedničkih dokumenata na imanje na Floridi, rekao je u aprilu izvor upoznat s tim pitanjem. Istraga je uslijedila nakon što je američka Nacionalna uprava za arhive i spise u februaru obavijestila Kongres da je pronašla oko 15 kutija dokumenata Bijele kuće, uključujući povjerljive materijale koje je Tramp odnio na svoje imanje Mar-a-Lago.

U javnost su procurile fotografije koje prikazuju, tvrde Axios i CNN, kako je Tramp povremeno u WC školjku bacao povjerljive dokumente. Megi Haberman (Maggie), novinarka New York Timesa i saradnica CNN-a, objavila je fotografije u svojoj knjizi “Confidence Man”, a slike je ranije objavio i Axios.

Trampa su navodno otkrili majstori koji su pozvani da poprave začepljene WC školjke. Tramp je odbacio ove optužbe.

Avaz