Kako je ubijen Eskobar: Razmijenjivao s ubicama poruke pa ga “ovjerili” na pumpi

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

U stanu u Novom Beogradu jučer su uhapšene ubice Ranka Radoševića (54) zvanogi Eskobar iz Nikšića. On je ubijen u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju sa čak sedam hitaca iz pištolja.

Zbog sumnje da su izvršili ovaj zločin jučer su uhapšeni 28-godišnjak i 26-godišnjak, zajedno sa tinejdžerkom od 17 godina koja je bila sa njima u stanu.

Kako “Telegraf” nezvanično saznaje, osumnjičeni su unaprijed ugovorili sastanak sa Radoševićem i tako osigurali laku metu.

Škaljarski i kavački klan

Prema saznanjima iz istrage, prenosi “Telegraf”, zvali su Ranka i ponudili mu automobil na prodaju s obzirom na to da ima auto plac. Sa njim su razmijenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vrijeme kada su ušli u kafić i upucali ga, rekao je sagovornik iz istrage.

Također je potvrđeno da je Eskobar bio visoko pozicionirani pripadnik škaljarskog klana, a da su egzekutori radili za kavački, prenosi “Telegraf”.

Objavljen je i snimak hapšenja, a osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku, bili su veoma opušteni. Prema snimku koji je objavio MUP, riječ je o “stanu na dan”, a kako se vidi, pištolj se nalazio među grickalicama.

Dvojica osumnjičenih iz stana su izvedeni sa lisicama na rukama. Obojica su bila obučena u sportsku garderobu, a na snimku hapšenja može se vidjeti da jedan od njih primjetno šepa, a drugi je izveden u roze papučama.

Ranko Radošević je ubijen u četvrtak dok je u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju u koji je navraćao gotovo svakog dana ispijao kafu. Kamere su snimile dvojicu napadača obučenih u crno sa kapuljačama i hirurškim maskama kako ulaze u lokal u kom je u tom trenutku bilo najmanje 20 očevidaca.

Upucao ga iz blizine u glavu

Ispalili su nekoliko hitaca nakon čega je jedan od njih prišao i upucao ga iz blizine u glavu.

Ubijeni Radošević, koji je poznat i kao Eskobar, navodno je slovio za vođu nikšićkog klana koji usko sarađuje sa škaljarskim klanom.

Njegovo ime se spominjalo i nakon hapšenja klana Veljka Belivuka kada se jedno od pronađenih vozila vodilo upravo na Radoševića.