Portal 072info

Kako muškarci vide idealnu ženu?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ako pitate muškarca u pedesetim godinama da vam opiše ženu koju bi najradije oženio, vjerovatno će vam opisati neku damu upola mlađu od njega. Međutim, ako isto pitanje postavite mladiću od 20 godina, vjerovatno će izabrati malo stariju djevojku. Prema tome, pripadnici jačeg pola uvijek biraju žene između 20 i 30 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Jedno istraživanje je pokazalo da većina muškaraca, koliko god da imaju godina, kao svoju idealnu partnerku uvijek zamišljaju ženu u srednjim dvadesetim godinama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Žene su izgleda umjerenije, i traže partnere svojih godina ili malo starije (ako nisu bogati i slavni, što im smanjuje godine, po potrebi).
Studija je provedena na 12.500 muškaraca, i magična brojka ženskih godina se kretala između 24 i 25 godina, bez obzira na to koliko je muškarac star. Kao jedan od glavnih razloga za ovakav rezultat, ispitanici su navodili da je žena tih godina biološki najpodobnija da obezbijedi potomstvo.

Žene su, s druge strane, drugačije programirane. Jedna druga studija pokazala je da su ženama najprivlačniji muškarci približno njihovih godina. Najveća razlika u godinama, između njih i njihovog realnog ili imaginarnog partnera, primijećena je kod starijih tinejdžerki i kod mlađih žena u ranim dvadesetim, piše “Radiosarajevo“.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Jedan od autora studije, Jan Antfolk, kaže da žene prave ovakve izbore zato što im malo stariji muškarac može pružiti sigurnost prije nego mlađi, dok bi mnogo stariji, i pored toga što ima više novca, ipak ulivao nesigurnost zato što će ranije umrijeti.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME