Portal 072info

Kako najlakše i najbrže napraviti red u garderoberu

Time for refreshing wardrobe young attractive surprised woman searching for clothing in a closet

Promjenjivo vrijeme zadaje nam muke s višeslojnim odijevanjem, ali uskoro će na red doći ljetna garderoba, pa to vrijeme iskoristite za organizaciju ormara. Evo kako ćete to najlaške i najbrže uraditi.

Vješalice i police

Prema pravilima, možete birati dva načina slaganja, po boji ili komadu. Ako više volite da su sve suknje na jednom mjestu, onda ih vješajte i slažite jednu do druge, a ako vas veseli da je sve po bojama, onda nije važno hoćete li redom staviti sako, suknju, pa hlače. U svakom slučaju, na vješalice idu suknje, pantalone, sakoi, bluze i finije majice, a na police sportske krpice, pletenina i traper.

Tanke vješalice uvijek su bolje ako nemate dovoljno prostora u ormaru, ali za veće i teže komade, kao i one koji se gužvaju, ipak će biti najbolje drvene. Osim što su čvrste, imaju deblje krajeve, pa će svaki komad odjeće bolje stajati.

Ladice

Veliki je izbor trgovina koje po povoljnim cijenama imaju platnene kutije s odjeljcima, a one su odlične za donje rublje ili primjera radi čarapa. Tako nećete gubiti vrijeme ujutro jer znate da bijeloj košulji najbolje odgovara grudnjak u nude boji.

Vrata ormara

Idealna su za kravate, kaiše ili marame, pa je šteta da ih ne koristite. Neće smetati ostaloj odjeći, a bit će vam pri ruci.

Kad jednom sve složite…

Nemojte biti toliko u žurbi da stvari ne vraćate na svoje mjesto, jer će se sve lako i brzo pomiješati. Godišnja doba koristite da napravite reda, a sezonsku odjeću možete stavljati na dno ili vrh ormara. Vreće iz kojih se istiskuje zrak idealne su stanove koji oskudijevaju prostorom.

Koliko vam treba odjeće

Stilisti i dizajneri uvijek su najveći minimalisti i znaju da je manje više. Obnavljate li garderobu, ili se želite riješiti viška, imajte na umu sljedeća pravila:

1. Jedna lijepa haljina.

2. Dvije tanje jakne ili sakoa.

3. Po tri veste, fine majice, suknje i kaputa zimi.

4. Dvoje hlača i dvoje traperice.

5. Barem jedna bijela košulja.

6. Nekoliko običnih majica.

Podijelite članak