Kako napraviti domaći sprej za čišćenje od kore narandže

Screenshot 8 15

Knjiga “Jednostavnost kod kuće” autorica Fog Linen Work, Yumiko Sekine i Jenny Wapner govori o načinima čišćenja kuće, ali i otkriva recepti za svakodnevnu upotrebu.

Čišćenje s domaćim sredstvom izrađenim od kore citrusa, upravo je ono što vam treba u 2021. godine

Čišćenje citrusima

Nedavno su autorice zaključile da svoje čišćenje žele učiniti ekološki prihvatljivijim korištenjem prirodnih sredstava za čišćenje, poput kora narandži, jabuka i drugog voća, umjesto sintetičkih deterdženata. Narandžine kore imaju uljni limonen, a kore jabuke jabučnu kiselinu, koje prodiru kroz masnoće i održavaju drvene površine. Ova prirodna sredstva za čišćenje mirišu svježe i sigurna su za djecu i kućne ljubimce.

Kako napraviti sprej za čišćenje od narandžine kore

Copy

Za domaće sredstvo za čišćenje kombinirajte koru jedne narandže i 1 šoljicu vode. Pustite da kuha 15 minuta. Kad se ohladi, prebacite ga u čistu bočicu sa raspršivačem. Koristite sprej za čišćenje u kuhinji i za drvene površine.

Čišćenje korom od jabuke

Kod kora od jabuka postupak je još lakši. Velikim komadom svježe kore od jabuka obrišite unutrašnjost sudopera ili pločica. U prljave ili zamrljane aluminijumske posude možete dodati i kore od jabuka, zajedno s malo vode. Samo prokuhajte ovu smjesu oko 15 minuta.

Prethodni članakNaučnici sve više uvjereni da vakcinisane osobe ne mogu prenositi koronavirus
Sljedeći članakSanja Vulić ima novu hit izjavu: Ne želim imati 200.000 glasova, ako nisam dio SNSD-a