Portal 072info

Kako odabrati pravi poklon za novorođenče

Dilema da li dati novac ili kupiti neki poklon za bebu kod koje idete prvi put u posjetu može da vam oduzme dosta vremena i živaca. U zavisnosti od toga koliko ste bliski sa roditeljima novorođenčeta, prilagodite i poklon, piše B92.

Ako smatrate da je to u redu, najbolje je da ih pitate da li im je nešto neophodno i da li imaju posebne želje u vezi sa poklonom.

Tako sigurno nećete pogriješiti.

Međutim, ukoliko insistirate na tome da poklon sami odabarete, evo nekoliko zanimljivih rješenja, prilagođenih svačijem džepu.

Torta od pelena

U posljednje vrijeme torte od pelena postale su pravi hit.

Prave se tako što se pelene slažu u krug i mogu imati jedan ili više spratova. U unutrašnjost torte može staviti različite poklone, od odjeće, preko kasice sa novcem, pa do flašica, dudi ili bebi kozmetike.

Tortu možete napraviti i sami i ukrasiti je po sopstvenom ukusu, ali postoje i ljudi koji su se specijalizovali za takvu vrstu poklona, pa je možete i kupiti.

Set za uzimanje otiska šake ili stopala

Otisci bebine šake ili stopala su dragocjene uspomene za roditelje.

Bebino stopalo ili šaka neće zauvijek ostati malo, a roditelji će se uvijek raznježiti kada nakon nekoliko godine vide koliko su šake ili stopala njihove djece bila majušna.

Setove za uzimanje otisaka možete kupiti kao gotov proizvod, ili ako ste dovoljno vješti možete ih i sami napraviti prateći uputstva na internetu.

Radosnica

Lijepa i sadržajna Radosnica uvijek će obradovati roditelje, ali i djecu kada nakon nekoliko godina požele da čitaju o svom najranijem djetinjstvu.

Na tržištu postoji zaista velik izbor radosnica, a samim tim im je i raspon cijena velik te su pristupačne svačijem džepu.

Univerzalni bebi jastuk

Veliki jastuk u obliku polumjeseca biće bebi, ali i njenim roditeljima višestruko koristan.

Za početak, poslužiće majkama koje doje svoje bebe, pružajući im udobnost i sigurnost dok im je beba u naručju.

Zatim, ukoliko se beba probudi u toku noći i vi je premjestite u svoj krevet, jastuk je idealna zaštita za bebe koje još nisu potpuno pokretne.

Kada beba poraste dovoljno da može da sjedi, jastuk vam takođe može poslužiti kao oslonac za njene ruke i kičmu, kako bi sjedila što stabilnije.

I najzad, jastuk će bebi biti jedan od najboljih prijatelja kada bude pokušavala da ustane, da nauči da se izbori sa različitim preprekama

odnosno da preko njega pređe puzeći itd.

Dok beba spava u svom krevecu, slobodno se poslužite jastukom i sami otkrijte sve njegove mogućnosti.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box