Portal 072info

Kako ostaviti dobar prvi dojam pri upoznavanju

Prvo i osnovno – uđite u upoznavanje sa srcem, iskreno i s osmijehom, stisnite čvrsto pruženu ruku i napravili ste pola posla.

Prvi dojam nevjerojatno je važan u međuljudskim odnosima, jer nam uvijek ostaje u sjećanju i prema njemu sudimo o osobi koju upoznajemo. Kako tek rijetki uspijevaju popraviti ono što su tada pokvarili, izuzetno je važno biti na visini zadatka.

Naročito je važan kod flerta, jer ako ste već uspjeli probiti prvu barijeru izmjene pogleda i osmijeha, koji su vam dali do znanja da možete prići, imate samo devet sekundi da vas ljudi procijene u osobnom kontaktu. Malo? Kako za koga …

Ako znate što i kako treba napraviti, to je sasvim dovoljno da ostavite sjajan prvi dojam i krenete dalje, prema prvom spoju.

Znači, prvo i osnovno – uđite u upoznavanje sa srcem, iskreno i s osmijehom, stisnite čvrsto pruženu ruku i napravili ste pola posla.

Budite otvoreni i svoji, bez ikakvog glumatanja ili prenemaganja, jer ako uspijete proći s glumom, to ćete morati i nastaviti, a prije ili kasnije to će vam se obiti o glavu.

Slušajte sugovornika pozorno i aktivno, gledajući ga/nju ravno u oči i dajte do znanja da znate o čemu govori.

Pronađite temu razgovora u kojoj ćete se osjećati ugodno i poznato, no nemojte pretjerivati s objašnjenjima i pričama koje ste čuli, vaša vlastita iskustva uvijek su zanimljivija. I za kraj – nikad, ali nikad u prvom kontaktu ne spominjite bivše, jednako kao i na prvom spoju.

Podijelite članak