Kako pobijediti mamurluk

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

b858c6d51f7cfa3faf1eaf29ed948581Svi se stručnjaci slažu u jednom – ne treba pretjerivati s alkoholom, kada se to ipak desi, ostaje da prenesemo korisne savjete kako što prije stati na noge.

1. Đumbir. Đumbir je odličan digestivni lijek koji možete jesti u hrani po vašem izboru, piti kao čaj ili ga pomiješati sa vodom kada služi kao eliksir protiv vrtoglavice. Ovaj moćni antioksidans čini čuda, ali nemojte ga konzumirati na prazan stomak.

2. Med. Med je snažan antioksidans koji obiluje fruktozom i glukozom. Poljaci ga miješaju sa sokom iz turšije i tako dobivaju slani hidratantni napitak koji liječi mamurluk. Ako vam ta mješavina zvuči grozno, jednostavno uzmite nekolika kašičica ovog pčeljinjeg sosa i uskoro ćete osjetiti poboljšanje.

3. Jaja. Jaja u sebi sadrže cistein, aminokiselinu koja služi kao moćno oružje protiv acetaldehida, toksina koji je nusprodukt oksidacije etanola. Acetaldehid izaziva mamurluk, a jaja razbijaju upravo acetaldehid.

4. Coca-Cola. Slatki nektar Coca-Cole čini čuda u ovakvim situacijama. Neki čak tvrde da je Coca-Cola napravljena upravo kao lijek protiv mamurluka . Za to nismo sigurni, ali bez obzira da li ste se prejeli ili samo želite da smirite tutnjavu u glavi, hladna Coca-Cola će vam pomoći.

5. Masni doručak. Svejedno je da li su pitanju slani palačinci, pohovani sir ili pileći bataci, masni obrok će pomoći vašem alkoholisanom stomaku da se oporavi. Masna hrana se lijepi za zidove stomaka i usporava proces apsorpcije alkohola.

6. Jogurt. Hladni jogurt osvježava uznemirenu utrobu. Kada se oporavljate od pijane noći, neizbježno ćete dehidrirati. Konzumiranje hektolitara vode će vam svakako pomoći, ali jogurt će vam pomoći znatno brže i efikasnije.

7. Supa iz kesice. Isprobani recept. Pileća ili goveđa, nije važno, ona predstavlja spas za vaš dehidrirani organizam. Poslije alkoholne noći, potrebni su vam i so i tečnost. Savršena količina soli u ovom tečnom eliksiru donijet će vašem tijelu ozdravljenje i oporavak i ubrzo ćete biti kao novi.