Kako pomoći svom tijelu ako cijeli dan sjedite na poslu?

5 22
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Redovno hodanje može da pomogne u ublažavanju simptoma anksioznosti i depresije. Šetnja vam nudi blagodeti za fizičko zdravlje, a istovremeno poboljšava vaše emocionalno blagostanje.

Duže vrijeme sjedenja moglo bi da prouzrokuje različite negativne zdravstvene ishode, uključujući rak, bolesti srca… Nedavno je studija objavljena u časopisu “Sport Sciences for Health” otkrila da bi duže sjedenje moglo da ima negativne učinke na mentalno zdravlje.

Zaključak je da stalno sjedenje za stolom ili na kauču utiče na ljudsko tijelo.

ČITAJ JOŠ:  Namirnice koje ne treba jesti za doručak

Ovi savjeti i trikovi pomoći će vam da tokom dana ili radnog vremena protegnete malo noge i dignete se sa stolice.

Nakon svakog obroka prošetajte 10 minuta

Krećite se posle jela. Ova praksa održava nivo šećera u krvi stabilnom, što će vam pomoći da održite hormone u ravnoteži. Podržava metabolizam i pomaže u probavi. Redovno hodanje može da pomogne u ublažavanju simptoma anksioznosti i depresije. Šetnja vam nudi blagodeti za fizičko zdravlje, a istovremeno poboljšava emocionalno blagostanje.

stegnite se 5 minuta stojeći

Ako satima dugo sjedite, ustanite se i istegnite. To će vam pomoći da se riješite stresa, da se malo protegnete i budete fleksibilni.

ČITAJ JOŠ:  IBRO BUBLIN: Prošla godina je bila nezgodna

Očistite svoj prostor

Odvojite nekoliko minuta u danu za čišćenje okoline. Ne samo da ćete se pokrenuti, već i studije pokazuju da čisti prostor može da pomogne u podizanju energije i može da razbistri um.

GODISNJICA
MARKETING