Kako popraviti štetu načinjenu pušenjem

Ako ste shvatili sve prednosti prestanka pušenja i prestali pušiti, vjerovatno se pitate postoji li način na koji možete poništiti negativne posljedice koje je pušenje ostavilo na vaše zdravlje.
Pušenje posebno šteti plućima, srcu, krvnim žilama i koži. I dok je neka šteta nepopravljiva, postoje neke stvari koje možete učiniti kako biste popravili ono što se može popraviti i vratili zdravlje i izgled u normalnu.

Vježbajte

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vježbajte svakodnevno 30 do 60 minuta. Ovo je vjerovatno najbolji način na koji možete popraviti štetu učinjenu pušenjem, osim samog prestanka pušenja. Vježbanje vraća kiseonik u ćelije, što popravlja tonus kože, funkciju pluća i zdravlje srca.

ČITAJ JOŠ:  Ovo samo luđak može uraditi: Dobro da je ostao živ

Jedite uravnoteženo

Hranite se svježim namirnicama, a voću i povrću u svojoj prehrani dajte prednost. Zdrava hrana opskrbiće vaše tijelo vitaminima, mineralima i drugim tvarima koje će popraviti štetu učinjenu pušenjem.

Pijte dovoljno vode

Pijte oko osam čaša vode svakodnevno. Voda pomaže toksinima povezanim s pušenjem da izađu iz tijela. Hidratacija takođe poboljšava stanje kože.

GODISNJICA
MARKETING