Portal 072info

Kako pronaći motivaciju za vježbanje nakon pandemije koronavirusa

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Pandemija koronavirusa u potpunosti je poremetila našu svakodnevnu rutinu. Budući da su teretane ostale zatvorene te da se i posao preselio u online prostor, vježbanje i zdrava prehrana možda su ostali u zapećku.

Sada smo gotovo tri mjeseca u relativnoj izolaciji, a nezdrave navike počinju uzimati svoj danak. Umirujuće je znati da je normalno izgubiti motivaciju te ne trebate žaliti zato što znate da postoje načini kako da se vratite u formu, piše Health 24.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner


Zdrava prehrana i vježbanje nisu samo efikasni u gubitku neželjenih kilograma, ove dvije stvari će također uveliko koristiti vašem mentalnom i ukupnom zdravlju, pomoći vam da se više fokusirate na svoj posao i ublažite stres i anksioznost. I ko zna, gubitak nekoliko kilograma možda je i dodatni plus za ovogodišnje ljetovanje (ako ga bude).

Evo nekoliko savjeta kako da se opet vratite u svoju svakodnevnu rutinu.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Učinite to zbog svog zdravlja, a ne izgleda

Za vrijeme krize COVID-19, trebali bismo početi istinski slaviti zdravlje. Što više voća i povrća jedemo, jači će biti naš imunološki sistem i opće zdravlje, ne samo za borbu protiv COVID-19, već i za izbjegavanje sezonske gripe i zimskih prehlada.

Promijenite svoj stav prema vježbanju i shvatite to više kao uživanje, a ne kao kaznu. Ako prezirete trčanje na traci, pronađite nešto drugo što vas ispunjava. Potražite besplatni kurs plesa na internetu ili jednostavno idite u šetnju ili trčanje (naravno, s maskom). Čim počnete uživati u vježbanju, možete razmišljati o dodatnim ciljevima poput poboljšanja brzine trčanja ili gubitka nekoliko kilograma.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Neka vrijeme radi za vas

Ako možete raditi od kuće, ali se i dalje borite da ustanete rano, rasporedite svoje vrijeme tokom dana tako da uvijek imate barem pola sata za vježbanje. Mnogi ljudi radije vježbaju iza ručka ili kasnije tokom dana.

Pripremite i isplanirajte svoje obroke

Planirajte svoje obroke i kupujte hranu unaprijed. Na ovaj način ne samo da ćete biti manje iskušani da naručite hranu, već ćete i eliminirati nepotrebne izlete u trgovine dok nam se još uvijek preporučuje da ostanemo kod kuće.

Budite realni u svojim ciljevima

Ako već nekoliko mjeseci ne vježbate, nećete moći preći deset kilometara u rekordnom roku, niti ćete izgubiti pet kilograma za sedam dana. U zimskom periodu također nećete vapiti samo za salatom i vodom. Napravite male promjene koje su za vas ostvarive. Ako već neko vrijeme niste jeli voće ili povrće, počnite dodavati malo zelenila u svoje obroke. Isto tako, radite samo deset minuta vježbi, pijte dodatnu čašu vode, zamijenite svoj red mliječne čokolade redom tamne i osjetit ćete promjene.

Podijelite članak
  • 3
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6