Kako se dobija posao u Poreskoj upravi RS (VIDEO)

U trebinjskoj Radnoj jedinici Poreske uprave Republike Srpske bez konkursa počeo je da radi Dražen Vuković, sin visokog funkcionera SNSD-a i finansijskog direktora Hidroelektrana na Trebišnjici Ljuba Vukovića.

Bivši pripravnik Poreske uprave Darko Rikalo smatra da je oštećen i da je Vuković primljen mimo odredaba Zakona o radu zahvaljujući stranačkim vezama.

Partijska knjižica važnija je od bilo koje diplome. O tome govori i primjer zapošljavanja radnika bez raspisanog konkursa na određeno vrijeme u trebinjskoj Radnoj jedinici Poreske uprave.

Darko Rikalo je nezaposleni ekonomista koji je završio postdiplomske studije sa prosječnom ocjenom 9,00, ali ipak nije produžio ugovor nakon odrađenog pripravničkog staža.  “Bio sam đak generacije, među prvima sam diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a kasnije završio i postdiplomske studije na ovom fakultetu ali već šest godina ne mogu da nađem posao. Nekako sam uspio da odradim pripravnički staž ali je umjesto mene  ostao da radi Dražen Vuković, sin finansijskog direktora HET-a Ljuba Vukovića. Sve je namješteno jer ja imam veći prosjek, prije sam diplomirao i niko mi u kući ne radi, ali je po svemu sudeći partijska knjižica i Status SNSD-a važniji od Zakona o radu koji je prekršen”.

Zaposleni Vuković sin je finansijskog direktora HET-a i visokog funkcionera SNSD-a Ljuba Vukovića, i bratić narodnog poslanika Radovana Vukovića.  Većina članova ove porodice čvrsto je naslonjena i zaposlena u državnim institucijama.

Rikalo smatra da je oštećen, i da je odluka donesena po partijskoj liniji. “Odluka je  donesena po partijskoj liniji jer je njegov otac uticajan čovjek. Mi mladi i obrazovani nemamo nikakve šanse da dobijemo neki posao i moramo da idemo odavde jer ne možemo dobiti nikakvu šansu ako nemamo partijsku knjižicu i nemamo moćne i uticajne roditelje.

Prvi čovjek Poreske uprave u Trebinju g-din Tarailo samo ćuti i ne želi da mi odgovori zbog čega se ovo događa, a ovo nažalost nije jedini primjer nepotizma i partijskog zapošljavanja u Poreskoj upravi” ističe Rikalo.

Od direktorice Poreske uprave Zore Vidović dobili smo odgovor u kome se kaže da nisu tačne tvrdnje Darka Rikala da je prekršen Zakon o radu jer je Vuković primljen u skladu sa članom 50 Zakona o državnim službenicima kojim je predviđeno da se radni odnos na određeno vrijeme može raspisati bez raspisanog konkursa radi zamjene državnog službenika.

(istinito.com)

Prethodni članakRuski avioni u “stanju borbene gotovosti“!
Sljedeći članakSVAĐA ZBOG VOJNE IMOVINE: Pandurevićka Magazinovića nazvala lažovom! (VIDEO)