Portal 072info

Kako se prestati vraćati lošem bivšem?

Iako ste već nekoliko puta raskidali, pa se mirili, pa opet raskidali, pa mirili, možda je vrijeme da to prestanete da radite. Možda je sada pravo vrijeme da se prestanete vraćati lošem bivšem, jer očigledno je da ta veza nema budućnosti. Kako biste uspjeli u svojim namjerama, pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći u tome.

– Prije svega morate znati da imate problem i postati svjesni istog. Međutim, kada se odlučite da napravite taj prvi korak i da jednostavno raskinete vezu kojoj se više nećete vraćati bez obzira na sve, sve će ići lakše.

– Kada upoznate novog momka i primijetite bilo koju grešku koja vam se dešavala u prošloj vezi, sasijecite to u korijenu, jer ne želite da ponavljate istu grešku. Uvijek je lakše prekinuti nakon nekoliko dana, nego mjeseci.

– Kada upoznate novog momka nemojte ga odmah odbaciti, jer smatrate da nije vaš tip. Pružite mu šansu, jer možda je ona ipak onaj pravi. Ne obraćajte pažnju samo na izgled i ne tražite u njemu ono što ste imali u prošloj vezi, jer da vam je odgovarala, ne biste raskinuli.

– Nemojte posustajati, ali baš nikada. Ako vam se opet dogodi ista stvar kao i u predhodnim vezama, ne očajavajte, nego se dignite na noge i podnesite to dostojanstveno i krenite dalje. Ponekad u životu trebamo napraviti nekoliko grešaka kako bismo shvatili šta nam zapravo treba u životu.

Ljepota.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box