Kako smanjiti strije

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Da biste se riješili strija potrebno je da uložite malo truda i vremena. Donosimo vam tri saveta koji će vam pomoći u borbi protiv strija, te kako bi bile što manje vidljive.

1. KORAK: Nanesite na kožu ulje lavande
Jedan od glavnih razloga što ste dobili strije je što vaša koža ne može da izdrži iznenadne promjene u tjelesnoj težini – tu mislimo na naglo debljanje, ali i mršanje. Ćelije i tkiva kože jednostavno nisu u stanju da izdrže iznenadno rastezanje, koža puca i nastaju ružni ožiljci koji su vidljivi golim okom. Ulje lavande je prirodno antiseptičko sredstvo koje ima sposobnost da poravna strije na efikasan način. Dakle, treba da utrljavate ulje lavande na površinu vaše kože najmanje tri puta dnevno kako biste postigli najbolje rezultate.
2. KORAK: Koristite aloe vera gel
Drugi efikasan tretman za strije je aloe vera gel. On je vrlo popularan jer predstavlja prirodno sredstvo za čišćenje i antiseptik je za brojne kožne bolesti. Kada nanesete aloe vera gel, strije će prvo početi da svijetle, a zatim bi trebalo da nestanu poslije određenog vremena.
3. KORAK: Nanesite kremu protiv strija
Upotreba specijalno napravljenih krema za uklanjanje strija umanjit će vaše strije. A možete ih nabaviti u svim apotekama.
Redovnim primenjivanjem ova tri koraka, trebalo bi da se vaše strije smanje, a u nekim slučajevima i da nestanu.