Kako su nas političari uveseljavali u 2016.

Na izmaku godine podsjetićemo se kako su nas uveseljavali domaći političari, ali i oni u regionu. Otvorili su trotoar, semafor, zapjevali, zaplesali, ali i zagrcnuli se od čokolade koja dolazi iz susjedne države.

Prethodna godina, puna trzaviza među političari, kako kod nas, tako i u regionu, donijela nam je razloga za zabrinutost, ali i smijeh. U jednoj državi, koja teži ka Evropskoj Uniji, otvaranje trotoara ispred Predsjedništva BiH, bio je događaj vijeka, bar za politiku.

Ali susjedna Srbija ide korak dalje. Tamošnji ministar otvorio je semafor.

Federalni premijer Fadil Novalić, ukazao je građanima na poroke tokom godine, pa je upozoravao da građani smanje sa njima.

Trka za naoružanjem naša dva susjeda Srbije i Hravtske koju smo nijemo posmatrali, donijela je nabavku famoznih “migova” 29, helikoptera kao iz filmova, sa čime su se ponosili susjedi.

Utrka sa čokoladicama bila je posebno zanimljiva na isteku godine. Umalo da se hrvatska i slovenačka djeca zatruju čokoladicama i bombonjerama iz Srbije i Hrvatske.

Ipak, premijer susjedne Srbije, Aleksandar Vučić, uvijek je imao razloga da upozori javnost, o svemu.

Kada nije napadao novinare, kolege političare, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uveseljavao je narodne mase svojim poznavanjem pjesme.

Ne znamo da li predsjednik Srbije zna da pjeva, ali igra za deset.

I neka nas i dalje uveseljavaju, ali građani bi ipak da rade za njihovu dobrobit.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE