Kako su Ramo i Vera švercovali bombe, pištolje i puške iz BiH u Švedsku

oruzje novi pazar autobus
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Sud Bosne i Hercegovine odredio je pitvor Rami Mujkiću (alias Valentin Zahirović, 65) iz Banja Luke, državljaninu BiH, i Veri Mujkić (61) iz Hrvatske, državljanki BiH.

Osumnjičeni su pod istragom Tužilaštva BiH i terete se za međunarodno krijumčarenje veće količine oružja i vojne opreme koja je bila namijenjena ilegalnom tržištu oružja na području Švedske, a otkrivena je i zaplijenjena na graničnom prijelazu u Sloveniji.

Osumnjičeni su pod istragom zbog krijumčarenja veće količine ručnih bombi, pištolja, automatskih pušaka, kao i drugih vrsta oružja i municije iz BiH prema Švedskoj. Tužilaštvo BiH je ostvarilo značajnu saradnju sa partnerskim agencijama Slovenije.

ČITAJ JOŠ:  Islamska zajednica BiH: Očekujemo da potpisivanje ugovora s državom konačno dođe na dnevni red

Osumnjičeni su duži vremenski period bili nedostupni pravosuđu BiH, a u njihovom hapšenju, ostvarena je saradnja sa partnerskim institucijama Kraljevine Švedske.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenih.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne upotrebe, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

GODISNJICA
MARKETING