Portal 072info

Kako su se Bakir i Vučić ponašali ispred predsjednika SAD-a, a kako Alija i Tito (FOTO)

118819302 1017972575329975 8325715901275452345 o 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Aleksandar Vučić i delegacija iz Srbije boravili su u radnoj posjeti SAD-u, gdje su na rasporedu imali i sastanak sa predsjednikom SAD-a, Donaldom Trumpom, a povodom aktuelne situacije oko saradnje sa teritorijom Kosova.

I dok su delegacije iz Srbije i Kosova uspjele potpisati kakav-takav dogovor i ovim započeli jednu novu eru koja može značiti mir na prostoru Balkanskog poluostrva, u centru pažnje dospio je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na konferenciji za medije Aleksandar Vučić ponosno je vrtio olovku u ruci, objašnjavajući kako samo američki predsjednik “potpisuje s njom”, a sav ponosan je pričao kako je dobio ključeve od Bijele kuće te naglasio da mu je Trump kazao kako je to da uvijek može da uđe u Bijelu kuću.

Vučićevo teatralno ponašanje na društvenim mrežama je postalo hit, pa se mnogi ismijavaju sa izjavama u posljednje vrijeme.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sa kakvom časti se susreo predsjednik Srbije vjerovatno niti jedan stanovnik bivše Jugoslavije ne može da zamisli. Ipak, ponašanje jednog državnika ne dopušta da se on u svojim službenim izjavama ponaša previše lično, te da takve izjave ostavi u uskom krugu ljudi.

Sa predsjednicima SAD-a susretali su se i Josip Broz Tito, te Alija Izetbegović, koji na fotografijama pokazuju poštuju ulogu SAD-a, ali i traže poštovanje s druge strane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
118819302 1017972575329975 8325715901275452345 o

Na sjednici Generalne skupštine UN-a prije nekoliko godina boravio je i Bakir Izetbegović, tada član predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Upravo nakon te sjednice za Izetbegovića je obavljen prijem kod predsjednika Donalda Trumpa u kancelariji u New Yorku. Podsjetimo, Izetbegović je boravio u SAD-u, kada je bio na prijemu kod tadašnjeg predsjednika Baracka Obame.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako su se nekada ponašali predsjednici država, a kako današnji predsjednici procjenite sami.

Podijelite članak
  • 22
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Čampara: Izetbegovićeva izjava o aferi “Asim” demotivirajuća je za sve koji se nadaju promjenama u SDA

072info.com

Tramp će kandidovati Ejmi Koni Baret za sutkinju Vrhovnog suda

072info.com

Izetbegović: Mali Šengen je dobra vježba za EU; volio bih da Čampara ostane u SDA

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)