Kako uništiti muškarca u sedam lakih koraka

Psiholozi se slažu s tim da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore. Ali, bez obzira koliko muškarac imao samopouzdanja, neki “klasični” ženski potezi u njemu će probuditi posesivnost. Ove stvari mogu totalno da ga unište.

Flert s drugim muškarcima

Igranje kosom i pućenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može da bude sasvim bezopasan čin pitome zabave, ali ako se tako ponašate s muškarcima tokom nekog događaja pred sopstvenim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

Smijanje tuđim šalama

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, što je sasvim normalna reakcija. Možda ne razmišljate o tome da li je šalu ispričao muškarac ili žena, ali vaš partner će svakako primjetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnim kvalitetom kod jačeg pola.

Obožavanje muških zvijezda

Vašim prijateljicama vjerovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o nekom od holivudskih frajera, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira na to što žive na drugom kraju svijeta.

Dopisivanje s drugim muškarcima

Razmjena poruka preko mobilnoga ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do “ludila”. Nije mu prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kom su vam sve opcije otvorene.

Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim

Ako ne želite da se vaš partner pita da li ste još uvijek zainteresovani za svog bivšeg dečka, nemojte tog muškarca da spominjete u njegovom društvu. Dakle, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duži vremenski period u njegovom društvu.

Kada idete na žurke bez njega

Ako idete na žurke samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pritom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će se on osjetiti povrijeđeno – i da, biće ljubomoran.

Naravno, to ne znači da ništa od ovih stvari nikad ne smijete da radite, i da treba samo da sjedite pored njega i ponašate se kao da je centar vašeg univerzuma. Ipak, ako ove stvari redovno ponavljate – ne možete da očekujete da njemu to neće smetati.

Na kraju krajeva, uvijek sami pokušajte da se stavite u njegovu poziciju: kako biste se vi osjećali da on stalno spominje bivšu i nikad neće s vama da ide u provod?

Prethodni članakSlučaj koji je potresao BiH: Istraga o samoubistvu 14-godišnjaka, moguće zatvaranje škole
Sljedeći članakNova FIFA rang lista: Zmajevi ostali 22., Belgija i dalje lider