Kako upoznati i izbjeći sociopate

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

sociopath

Na vrijeme naučite znakove kako prepoznati majstore utjecaja i prevarante, te se na taj način poštedite velike muke. Vrlo je malo onih stvari koje će vam reći a da su istinite, ali su posebno sposobni da vas uvjere u ono što vam govore, čak i ako u tom tenutku izmišljaju priču.

Ako u svojoj blizini mislite da imate takvu osobu, obratite pažnju na znakove da se zaista radi o sociopati, te izbjegavajte ga u velikom luku. Nauka je dokazala da 4% cijele populacije čine sociopate.

Kako prepoznati sociopata?

Oni su vrlo šarmantni. Ako imaju pravu karizmu, mogu privući veliki broj ljudi oko sebe. Imaju neki "sjaj" koji privlači osobe koje traže vođu ili usmjerenje u životu. Često su vrlo seksipilni i imaju jako izraženu seksualnu privlačnost. Naravno, nisu sve seksi osobe sociopate, no pripazite na one koji imaju jako izražene seksuale apetite i čudne fetiše.

Sociopate su spontaniji, ali i proživljavaju stvari intenzivnije od ostalih. Često rade stvari koje "običnim" ljudima ne bi pale na pamet. Ne vežu ih uobičajene društvene norme.

Sociopate ne osjećaju sram, krivnju ili žaljenje, te zbog toga lako izdaju prijatelje/djevojke, prijete ljudima… Djelovat će u skladu s vlastitim interesom, čak i ako to šteti nekom drugom.

Sociopate izmišljaju nevjerovatne laži o svom iskustvu. Njihovo opisivanje je u toliko mjeri pretjerano da ponekad graniči s apsurdom, no način na koji to rade čini njihovu priču vrlo prihvatljivom.

Sociopate teže dominaciji i žele pobijediti pod svaku cijenu. Ne vole gubiti u raspravama i branit će svoje laži bez obzira na sve.

Socoipate su u pravilu vrlo inteligentni, no svoj mozak radije koriste za prijevaru drugih. Visoki koeficijent inteligencije čini ih opasnima.

Sociopate nisu u stanju voljeti. U njihovom svijetu se sve vrti oko njih. Mogu djelovati osjećajno ili zaljubljeno, no to rade samo kako bi dobili ono što žele.

Sociopate se pjesnički izražavaju. Majstori su verbalnog izražavanja i njihove rečenice mogu djelovati kako intrigantno, tako i hipnotizirajuće. Stručnjaci su u pričanju priča.

Sociopate se nikad ne izvinjavaju jer nikad nisu u krivu i nikad ne osjećaju krivnju, čak i ako im se dokaže da su pogriješili. Sociopate žive u obmani i doslovno vjeruju da ono što kažu postaje istina samo zato što su to rekli!

Charles Manson, sociopatska ubica, poznat je po tome što je rekao: "Nikada nisam nikoga ubio! Ne trebam nikoga ubiti! Samo to ZAMISLIM! Imam to OVDJE! (rekao je pokazujući na sljepoočnicu.) Ja ne trebam živjeti u ovoj fizičkoj stvarnosti … "

Kad sociopatu ulovite u laži, reaguje ljutnjom i prijetnjama, a tad izmisle neki novi izgovor zašto su nešto slagali.