Portal 072info

Kako vaša koža reaguje na pauzu od šminkanja

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vremenom je make-up postao sastavni dio ženske svakodnevnice, u manjoj ili većoj mjeri, ali možda bi ponekad zaista trebalo napraviti malu pauzu od šminkanja, kako bi se koža odmorila i oporavila. 

Iako šminka pomaže da istaknemo sve prirodne ljepote lica, ponekad je zaista bitno da se sjetite da ona sadrži i hemikalije, koje mogu naštetiti zdravlju kože i izazvati različite iritacije, akne ili crvenilo.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

Ako samo nekoliko dana odmorite od šminkanja, vaša koža će se znatno oporaviti, a to ćete uočiti po promjenama (na bolje) koje će se zaista brzo pojaviti, prenosi Lepota i zdravlje.

Pore na koži će se smanjiti 

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Podloga i dobro izblendan bronzer dovoljni su da izjednačite ten, a vaša koža će se odmoriti od teškog pudera. Obilno nanošenje make-upa dovodi do začepljenja pora, koje se postepeno šire i  postaju sve primjetnije. Kada nekoliko dana priuštite koži da diše, ona će se regenerisati i pore će se smanjiti.

Smanjiće se pojava akni

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4

Što više make up-a koristite, više toksina dolazi u kontakt sa kožom, što izaziva pojavu akni. Uz proizvode, veliki krivac za pojavu akni su i četkice, koje ne čistite dovoljno često. Ako su četkice nedovoljno čiste, na kožu ćete nanijeti uz proizvod i bakterije, koje su se skupile na vrhu četke, a koje su jedan od glavnih krivaca za pojavu akni i upalnih procesa.

Koža će se regenerisati

Ako imate suhu kožu, make-up će je samo dodatno isušiti. Ako nekoliko dana ne koristite šminku, koža će lučiti prirodna ulja, nahraniće samu sebe i regenerisaće se, pa ćete automatski imati blistav i zdrav izgled.

Izbjeći ćete alergijske reakcije

Nerijetko se u sastavu make-up proizvoda nalaze parabeni i sulfati, koji mogu izazvati alergijske reakcije na koži. Ako primijetite suhe, crvene flekice na koži lica, odmorite kožu od šminke nekoliko dana, kako biste provjerili da uzrok alergije nije proizvod koji ne odgovara vašem tipu kože.

S vremena na vrijeme, u svemu je dobro, pa čak i zdravo napraviti predah. Ne zaboravite osnovno pravilo mode, zdravlja i ljepote: Ničega previše!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 6
    Shares
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6