Portal 072info

KAKO VASPITATI SINA: 7 istina koje mora da zna svaka majka dječaka!

Vaspitanje djevojčica različito je od vaspitanja dječaka. Evo što kaže psihoterapeut koja je odgojila tri sina.

Ebi Rodman je psihoterapeut i majka tri sina. Ona je i autor knjiga, a u jednoj od njih opisala je i svoje iskustvo vaspitanja sinova.

“Imam tri sina i nema nijednu ćerku. Kad su dečaci bili manji često bi me ljudi pitali da li praniran da dobijem djevojčicu. To me je izluđivalo. Neki su čak bili iznenađeni kad sam im rekla da više nemam namjeru da rađam. Komentari su bili različiti, nekad sam ćutala, nekad sam se agresivno branila”, rekla je Ebi.

S godinama je upoznala sve ljepote vaspitavanja sinova i donosi sedam stvari koje majka svakog dječaka mora da zna.

1. Vi ste njihova prva ljubav

Vi ćete se zaljubiti u svoje sinove i oni će se zaljubiti u vas, u najzdravije smislu mogućem. Moja sestra koja je majka djevojčica bila je ljubomorna kad bi meni moji dečki nosili cvijeće ili češljali kosu. Oni nauče kako da vole žene i kako da budu voljeni.

2. Vi ste njihov prototip žene

Jeste li ih naučili poštovanju i dobroti? Nikada nije kasno da im pokažete da želite da se prema vama lijepo ophode. Dečaci koji imaju jake majke s visokim samopouzdanjem tražiće slične partnerke u budućnosti.

3. Kajaćete se

Mnogo vičem. Nije velika razlika u godinama između mojih sinova. Oni su imali mnogo energije, a ja malo strpljenja. Volela bih da sam bila staloženija i da sam manje galamila.

4. Možda ćete razmišljati o ćerki

Kako bi izgledala? Kako bi se ponašala? Trava je uvijek zelenija na drugoj strani, zar ne? Možda će biti trenutaka u kojima ćete videti neku djevojčicu i pomisliti da ste baš i vi mogli imati jednu. Ne brinite, taj osjećaj brzo prođe.

5. Nećete doživljavati ženske drame

Zahvalna sam što se ne moram baviti dramama koje donosi vaspitanje ćerki. Suze, promjene raspoloženja i sve ono što majke dječaka uspijevaju da izbjegnu. I dečaci imaju probleme u tinejdžerskim godinama, ali su oni mnogo manji i blaži od problema djevojčica.

6. Oni su na neki način sigurniji

Moj dvadesetogodišnji sin je stopirao do grada, mislite da bih pustila ćerku da ide sama sa strancem do grada?Naravno, dečaci imaju druge probleme i takođe mogu da postanu nečija žrtva, ali manje su šanse da će ih napasti ili seksualno uznemiravati. Dakako, i dalje brinem za svoje dečke.

7. Prihvatite izazov

Podizati dobrog čoveka koji je iskren i pošten, teško je. On mora biti nježan, dobar i mora da poštuje žene i djecu.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box