AUTOR: P.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Izdvojeno / Vijesti
Kurbani 2021

Stranka demokratske akcije Zenice na sve načine u proteklom periodu nastoji se predstaviti kao, najednom, odgovorna stranka, a što i ne čudi budući da su na proteklim Lokalnim izborima u Zenici, ali i brojnim drugim općinama/gradovima, doživjeli potpuni krah.

Posljednji u nizu pokušaj izigravanja dušebrižnika, posebno od SDA čiji kadrovi su glavni krivci što BiH jedina nema nijednu nabavljenu vakcinu nego su sve donirane, što su brojni životi izgubljeni u vrijeme pandemije, što su nabavljeni kineski neupotrebljivi respiratori, je današnje saopćenje za javnost u kojem se predstavljaju spasiocima mještana Nemile.

Podsjetimo, upravo je zenička SDA glavni krivac, na čelu sa Naidinom Ahmetspahićem, propalim kandidatom za gradonačelnika Zenice kojeg je porazio Fuad Kasumović, što su mještani Nemile ostali bez priključnog puta na Koridor Vc.

I dok izigravaju spasioce, tražeći od Doma zdravlja Zenica da se vrati sanitet u Nemilu, građanima je više nego jasno da se radi o pokušaju da još jednom budu politički zloupotrijebljeni.

Naime, građanima se u saopćenju kao broj hitne pomoći, za koju se prividno “sekiraju”, nudi broj koji, ako to građani učine, umjesto hitne pomoći na adresu stiže vozilo Profesionalne vatrogasne jedinice.

-Na poziv broja 123 iz Nemilskog sliva, koji ima hiljade stanovnika, kola hitne pomoći sada se šalju iz Zenice, a u idealnim uslovima potrebno je najmanje pola sata da kola dođu na odredište – stoji, između ostalog, u saopćenju zeničke SDA koja ne zna ni koji je broj Hitne pomoći (124, op.a.), a uzima sebi za pravo govoriti o zdravstvu.

Ovo je i najbolji primjer koliko su odgovorno, temeljno i sa iskrenom brigom za mještane pristupili saopćenju, a koliko zapravo da to pokušaju politički zloupotrijebiti, odnosno kako su i navikli, preko leđa građana, doći do jeftinih političkih poena.