Portal 072info

Kakvo će vrijeme biti tokom narednih dana?

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

U Bosni danas se u jutarnjim satima, očekuje magla ili niska oblačnost, a tokom dana umjereno oblačno i sunčano, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U večernjim satima, očekuje se novo naoblačenje sa zapada, koje će uvjetovati kišu. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, a u Hercegovini i na zapadu i pojačan. Najviša dnevna temperatura od 14 do 19, a u Hercegovini koji stepen i viša.

U nedjelju će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje, u jutarnjim satima, očekuje kiša, koja će biti intenzivnija u južnim i jugozapadnim djelovima.U ostatku dana padavine u postepenom prestanku. Očekivana količina padavina u toku 24 sati u tim područjima je od 10 do 20 mm, a lokalno se očekuje i više. Jutarnja temperature od 6 do 12, na jugu do 15, a najviša dnevna od 14 do 19 stepeni. 

U ponedjeljak će biti oblačno vrijeme s kišom, uglavnom na jugu, jugozapadu i sjeverozapadu naše zemlje. Očekivana količina padavina u tim područjima u toku 24 sati je od 10 do 20, a u ostalim djelovima od 2 do 10 mm. Jutarnja temperature od 6 do 12, na jugu do 14, a najviša dnevna od 12 do 19 stepeni.

U većem dijelu BiH u utorak će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom u zemlje. Intenzivnije padavine očekuju se u južnim i jugozapadnim područjima. Očekivana količina padavina jugu i zapadu je od od 10 do 50, a lokalno i više, a u ostalim djelovima od 10 do 20 mm. Jutarnja temperature od 7 do 12, na jugu do 15, a dnevne od 11 do 18 stepeni. 

U Bosni u srijedu će biti umjereno oblačno, samo ponegdje u sjeveroistočnim i sjevernim područjima može pasti i malo kiše, a u Hercegovni malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu do 12, a najviša dnevna od 11 do 19 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.  

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak