61F81343 8B41 4AC7 A0B5 DB621B2DBF41
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: BiH / Vijesti
NER FIT

Na graničnim prijelazima Neum 1 i Neum 2 u ljetnim mjesecima stvaraju se ogromne gužve, a koliko će puštanje u promet Pelješkog mosta utjecati na to, tek će se vidjeti.

FIXGEHALT

Prema podacima Granične policije BiH promet na ulazu u BiH preko MGP Neum2 (iz pravca Dubrovnika) već je smanjen u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje u prošloj godini, i to za čak 86 posto.

U prvih šest mjeseci ove godine, na ulazu u BiH preko Međunarodnog graničnog prijelaza Neum 2 evidentirano je ukupno 33 961 osoba(državljana BiH i stranih državljana), dok je u istom razdoblju na izlazu iz BiH preko Međunarodnog graničnog prijelaza Neum evidentirano ukupno 31 042 osoba. U istom razdoblju prošle godine, evidentirano je ukupno 244 813 osoba na ulazu, dok je na izlazu evidentirano 240 002 osoba, potvrdila je Feni glasnogovornica Granične policije BiH Franka Vican.

Dodala je kako je prošle godine, na ulazu u BiH preko Međunarodnog graničnog prijelaza Neum 2, evidentirano je ukupno 279 387 osoba, dok je u istom razdoblju na izlazu iz BiH preko MGP Neum 2 evidentirano ukupno 270 997 osoba (državljana BiH i stranih državljana).

LIDER

Neumski načelnik Dragan Jurković koji je nazočio svečanosti povodom spajanja Pelješkog mosta kazao je kako je pozitivna strana mosta ta što će se rasteretiti promet na graničnim prijelazima u Neumu gdje se u ljetnim mjesecima stvaraju goleme gužve.

“Koji je to obim i hoće li to znatno utjecati na Neum, vidjet ćemo tek kad se otvori most”, kazao je načelnik i dodao kako će Neum vjerojatno imati manje finansijske gubitke, ali da nije sve u tome.

** Iz BIHAMK-a javljaju kako su ovoga jutra zabilježene gužve na svim graničnim prijelazima.