Portal 072info

Kakvu muziku voli vaš horoskopski znak?

Djevica voli balade, strijelac tehno, ovan klasiku… Pogledajte šta zvijezde kažu koja je vaša omiljena muzika:

Ovan 

Iako voli hard rok i tehno, strastveni Ovan je i veliki ljubitelj klasične muzike. Pošto uživa da diriguje, obožava koncerte u izvođenju velikih simfonijskih orkestara, a od kompozitora voli Baha, Debisija i Borodina. Umije Ovan da diriguje i u kafani gdje kiti muziku i naručuje omiljene pjesme, dok načisto ne iznuri muzikante.

Bik 

Hedonistički Bik voli etno muziku, trubače, a srce mu zaigra i kad sluša sevdalinke i starogradske pjesme. Okuplja muziku oko svog stola i ne da im da idu, naručuje pjesme i čašćava svirače, a nerijetko uzima mikrofon u ruke, kako bi zapjevao svoju omiljenu pjesmu. Za njega je trbušni ples pravi muzičko scenski doživljaj u kojem uživa, jer voli i orijentalni zvuk.

Blizanci 

Blizanci, uglavnom vole sve što je novo, moderan ritam, pop i rok muziku, rejv, haus i tehno, a u društvu umiju da bude neodoljivi, jer znaju odlično da imitiraju, pjevaju, igraju i zabavljaju druge. Blizanci su i ljubitelji jednog od najpopularnijih djela Bendžamina Britna, dječje opere “Mali dimničar” i baleta “Žar ptica” Igora Stravinskog.

Rak 

Rak uživa u «evergrin» muzici i autentičnom izvornom narodnom melosu, jer mu prija opuštanje uz čašicu razgovora sa prijateljima, kad može i da zapjeva i da zaigra, i tako – do ranih jutarnjih sati. Umije Raku srce da zaigra uz jecaje violine, baš kao i dok sluša violinski koncert, pa su njegovi omiljeni kompozitori Čajkovski, Mocart, Mendelson, Betoven i Brams.

Lav 

Lav voli svaku vrstu muzike koja mu omogućava da isprazni svoju ogromnu energiju, i to najčešće kroz ples ili đuskanje. I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u njega, kad je on na svom tronu – plesnom podijumu. Voli, takođe, hard rok, tehno, ali i domaće pop balade, a Betoven je njegov omiljeni kompozitor.

Djevica 

Djevica obožava filmsku muziku i balade, a od kompozitora voli Šopena. Njeno raspoloženje u veselom društvu, uz svirače u njenoj omiljenoj kafani raste pogotovo, od onog trenutka kad svi drugi već malo posustanu – tad ona stupa na scenu i uz zvuke tambure i «bećarce» podiže nivo raspoloženja. Nešto se tad u njoj budi, pa često zaigra i na šanku ili stolu, svejedno, važno da je veselo.

Vaga 

Čim uđe u kuću, «pali» radio, samo da se muzika ori na sve strane, ali ona «sentiš», uglavnom romantična, jer Vaga voli pop i balade. Uživa i u klasičnoj muzici, pogotovo bečkim koncertima, a omiljeni kompozitori su joj Čajkovski i Mocart. Otmjena i suzdržana, Vaga rado posjećuje splavove gdje postaje «razuzdana», «kiti» muzikante i ne da im se odmaknu od njenog stola.

Škorpija 

Strastvena i bučna, Škorpija umije totalno da se opusti u boemskoj atmosferi svog omiljenog restorana, kao što, onako elegantna i magnetična umije da uživa u zvuku orgulja i horskom pjevanju. Voli instrumentalnu muziku, ali i pop, a od kompozitora Šumana, Betovena i Mokranjca.

Strijelac 

Strijelac voli ritam koji podsjeća na muziku Dalekog Istoka, plesove afričkih plemena, uzbuđuje ga zvuk bubnja, ali i tehno muzika. Iako je Betoven negov omiljeni kompozitor, inače rođen u znaku Strijelca, ne bježi Strijelac ni od kafanske muzike, ali neke u restoranu u centralnoj gradskoj zoni gdje dolaze poznate face.

Jarac 

Mada, naizgled uzdržan i rezervisan Jarac umije da se opusti u pravom kafanskom ambijentu uz crno vino i dobru muziku, gdje će i da zaigra i zapjeva sa zadovoljstvom, ipak je klasika – zakon za Jarca. Zato on voli klavirske koncerte, ali i duete, a od kompozitora Šopena, Debisija i Rahmanjinova.

Vodolija 

Ona spava danju, a luduje noću, jer najviše voli disko ritam, pa vlasnici diskoteka, splavova i klubova mogu biti zahvalni Vodolijama koje često umiju da osvanu u njihovim objektima. Međutim, kontroverzna i nepredvidiva Vodolija voli i vizantijsku muziku, orgulje, gitaru i Mocarta – kompozitora rođenog u njenom znaku.

Ribe 

Baš nju briga koliko je sati, kad joj je tako lijepo, kao u nekom drugom svijetu, jer Ribe vole da sanjaju, zamišljaju i maštaju. Opera i balet su kao izmišljeni za senzualne i romantične Ribe, pa one vole Verdija, Pučinija, Šopena, Gluka (“Orfej i Euridika”) i Manuela de Falju (balet “Ljubav čarobnjaka” i “Trorogi šešir”), kompozicije za klavir i orkestar (“Noć u španskim vrtovima”).

Podijelite članak